Петролът поевтинява за четвърти пореден ден, след като протоколи (представляващи

...
Петролът поевтинява за четвърти пореден ден, след като протоколи (представляващи
Коментари Харесай

Петролът поевтинява четвърти ден

Петролът поевтинява за четвърти следващ ден, откакто протоколи (представляващи обобщени стенограми - бел. ред.) от последното съвещание на Управлението за федерален запас на Съединени американски щати демонстрираха, че централните банкери в най-голямата стопанска система са сложили " на масата " въпроса за вероятно повишение на лихвените проценти, в случай че инфлацията остане висока, предава Ройтерс. Повишаване на главните лихви в Съединени американски щати има капацитет да понижи търсенето на суровината, отбелязва още Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се намалиха с 46 цента или 0,6 на 100 до 81,44 $ за барел.

Котировките на американския лек недопечен нефт регистрираха спад от 54 цента или 0,7 на 100 до 77,03 $ за барел.

И двата договора поевтиняха с над 1 на 100 през вчерашния ден.

Протоколите от последното съвещание на УФР демонстрират, че отговорът на централната банка на Съединени американски щати на задържащата се инфлация ще " включва поддържане " на главния ѝ лихвен % за момента, само че също по този начин отразява разискването на вероятни по-нататъшни нараствания.  " Различни участници загатнаха подготвеност за по-нататъшно стягане на политиката, в случай че рисковете за инфлацията се материализират по метод, по който сходно деяние стане уместно ", се показва в протокола от последната среща на УФР.

Междувременно данните от физическия пазар демонстрираха, че запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са нарастнали с 1,8 милиона барела предходната седмица, съгласно Управлението за енергийна информация. Очакванията баха за спад от 2,5 милиона барела, добавя Ройтерс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР