Подалият оставка като член на Комисията за финансов надзор в

...
Подалият оставка като член на Комисията за финансов надзор в
Коментари Харесай

Владимир Савов се връща в КФН

Подалият оставка като член на Комисията за финансов контрол при започване на годината Владимир Савов, може още веднъж да се завърне в регулатора. Той е препоръчан за заместник-председател на КФН с сектор обезпечаване, излиза наяве от документите, оповестени на уеб страницата на Народното събрание и подадени от ръководителя на комисията Бойко Атанасов.

Савов подаде оставка като член на комисията през януари дни преди да изтече неговият мандат, откакто мина на друга работа  - в надзорния финансов орган на Казахстан. Там работи няколко месеца.

" Още при започване на 2020 година бяха подхванати нужните дейности за избор на най-подходящите кандидатури за двете позиции. Те са от изключителна значимост заради характерното естество на работа. Личности със сериозен опит, експертиза, умения и добра известност са от основно значение за успеваемостта на работата на КФН “, пише в документа Атанасов.

Савов работи в КФН шест години. По време на този интервал в границите на 3 години извършва пълномощията на заместник-председател на ръководство „ Инвестиционен контрол “ и 9 месеца извършва пълномощията на заместник-председател на ръководство „ Застрахователен контрол “.

За член на комисията е препоръчан Петър Джелепов, който все още е изпълнителен шеф и член на УС на банка. Професионалната му кариера е минала през няколко финансови инистуции.

 В момента тече срокът, в който документите на двамата претенденти ще бъдат прегледани от Комисията по бюджет и финанси, с цел да се реши дали да бъдат позволени до чуване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР