Подаграта изисква започването на определен хранителен режим и ограничаването от

...
Подаграта изисква започването на определен хранителен режим и ограничаването от
Коментари Харесай

Страдате от подагра? Внимавайте с тези храни!

Подаграта изисква започването на избран хранителен режим и ограничението от редица храни. Често настава несъмнено комплициране що се отнася до бобовите растения и потреблението им освен това заболяване.

Бобът, нахутът и лещата са богати на пурини. Обикновено храни с високо наличие на протеини имат пурини, това никога не значи, че би трябвало да се заобикалят бобовите растения. Специалистите даже предлагат болните от подагра да натъртват на тях.

Подаграта се предизвиква от високо наличие на пикочна киселина в организма. От своя страна бобът, нахутът и лещата се богати на фитохимикали, които са приети за едни от най-хубавите антиоксиданти, спомагащи за филтриране на тялото от нездравословните субстанции, които са се натрупали в него.

Данните демонстрират, че наличието на пурини в бобовите растения изобщо не води до утежняване на признаците на подагра. Това, което би трябвало да ви тормози освен това заболяване, е животинският, а не растителният протеин, който се приема от тялото.

Приемането на съдържащите се в боба и лещата пурини даже води до намаляването на наситените мазнини в тялото, които пък от своя страна са едни от главните виновници за появяването на подагра.

 Кафе

Здравно проучване, което е направено измежду 50 хиляди индийци в Бомбай, където лещата е съвсем ежедневна храна, е посочило, че особено измежду по-бедните пластове на обществото подаграта е съвсем непознато заболяване. Случаи на заболяването са регистрирани измежду богатите индийци, при които потреблението на леща не била регулярна.

Неслучайно в предишното подаграта е била известна като кралската болест, тъй като от нея се разболявали главно представители на аристокрацията. Месото било съвсем непознато за бедните и те са се хранили главно с бобови растения.

Най-важното, което би трябвало да знаят болните от подагра, е, че каквото и лекуване да подхващат, без строга диета то се обезсмисля. До най-малко би трябвало да се понижи използването на алкохол, чай, кафе, острите подправки и захарните произведения.

Противопоказни са тлъстите пържени меса, бульони и карантия. Диетата би трябвало да съдържа шипков чай, запарка от пшенични трици с лимонен сок. Добре е да се одобряват повече витамини, най-много В1 и С. Препоръчително е болните от подагра да се хранят 4-5 пъти дневно, да одобряват повече течности.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР