Подадох молба за развод, след като заварих съпруга си у

...
Подадох молба за развод, след като заварих съпруга си у
Коментари Харесай

Издръжка на дете след развод: Житейска история

Подадох молба за бракоразвод, откакто заварих брачна половинка си вкъщи с друга жена. Вече не се устояваше. Отношенията ни от дълго време бяха охладнели, само че се надявах всичко да се оправи.

Подписването на документите е единствено началото на цялата сага. Особено в случай че, не сте се разделили спокойно. Следва делене на имуществото и насилствена връзка с роднините на някогашния брачен партньор. Отделен кръг на пъкъла е издръжката за децата.

Дори да го постигнете, по-късно ще бъдете принудени да слушате упреци. Уви, това не е извънредно.

Преди година и половина се разведох със брачна половинка си. Причината е толкоз банална. Прибрах се по-рано, а той пиеше кафе с друга жена в кухнята. А тя без капка позор в халата, който брачният партньор ми подари си допиваше кафето. Обърнах се и си потеглих.

Беше ми мъчно да си показва по какъв начин ще се оправя сама с две деца. Но мисълта да пребивавам с него беше още по-непоносима. Подадох молба за бракоразвод. Нямаше кой знае какво да разделяме.

Честно да ви кажа, брачният партньор ми не беше доста смутен. Отначало се виждаше с децата, а по-късно стартира да идва все по-рядко, даже не им подаряваше дарове за рождените дни. Издръжката за дете след бракоразвод е мое законно право. С тъга, само че го реализира. Плаща ги постоянно, макар че става въпрос за дребна сума.

Нещата последователно се подредиха. Намерих си добра работа, децата се научиха да се оправят без мен. По-големият се грижи за по-малкия. Понякога майка ми оказва помощ. Така живяхме до предходната нова година умерено. Докато някогашната ми свекърва не се обади и сподели, че внуците доста й липсват.

Родителите на някогашния ми брачен партньор не са неприятни. Те ни помогнаха доста, когато се появиха децата. По време на развода те се пробваха да не се намесват. Свекървата ме помоли да й доведа децата за Нова година. Мислех, че това е добра концепция. В последна сметка, в случай че бабите и дядовците желаят да поддържат връзка с внуците си, тогава за какво не.

Децата също бяха удовлетворени, че ще се видят с баба си и дядо си. Три дни преди Нова година ги водих при свекърва ми. Дори подготвих дребни дарове за родителите на някогашния ми брачен партньор, въпреки всичко е празник. Прибрах се спокойна да си умря малко.

На 2 -ри взех решение да взема децата. Когато се прибирахме у дома, ги попитах какво са правили по празниците и какво им е донесъл Дядо Коледа. Децата споделиха, че са прекарали цялата седмица у дома. Гледали телевизия с баба и дядо, на Нова година също гледали някакво предаване. А през идващите дни рисували и оцветявали с подаръците, които Дядо Коледа им донесъл.

Това ме разстрои извънредно. През цялата седмица те даже не са излезли да видят елхата. Не единствено, че са им подарили единствено книжки за оцветяване, само че и не са си създали труда да ги заведат някъде.

Обидно е, че празникът беше откраднат от децата. Добре, че ми останаха няколко почивни дни и вкъщи ги чакаха хубави дарове. Отидохме до елхата, до парка и до обичаната им сладкарница. Като цяло си прекарахме ужасно. Забравих за родителите на някогашния ми брачен партньор.

Тъкмо щяхме да седнем на масата, когато телефонът позвъни. Обади се сестрата на някогашния ми брачен партньор. Тя е кръстница на най-големия. Гласът по телефона незабавно ми се стори противен, само че взех решение да не обръщам внимание.

Тя замълча за секунда, по-късно шумно издиша и сподели: „ Знаеш ли, че родителите ми към този момент не са на възраст, с цел да се грижат за две деца. Да, и пенсията им е скромна, с цел да купуват дарове за внуците си и да наредят хубава софра. Децата непрекъснато желаеха сладкиши. Можеше да им оставиш пари, тъй като получаваш прехрана. Разбирам, че си млада и свободна, искаш да се забавляваш по празниците. Но може да си намериш друга бавачка, до момента в който тичаш на срещи? ”

Какво са й разказали свекърът и свекървата за мен? Стана ми толкоз обидно. Исках да й кажа всичко за издръжката, за жалкия й брат, който даже не се обади на децата за празниците и за лицемерните й родители. Но не го направих.

Вижте още: Качествата на една същинска дама

Казах й, че не ми би трябвало нищо от тях и че, в случай че децата ми са толкоз непоносими за тях, няма да ги виждат повече. И затворих. Свекърва ми сервира прекрасен подарък за празника.

Такава е новогодишната история, в която няма и капка добрина. Жалко е, несъмнено, че децата няма да имат нито татко, нито баба и дядо. Но от време на време е по-добре без такива хора, в сравнение с с тях.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР