Подаден е поредният съдебен иск срещу Google, но този път

...
Подаден е поредният съдебен иск срещу Google, но този път
Коментари Харесай

Съдят Google за незаконно следене при изключена геолокация

Подаден е следващият правосъден иск против Гугъл, само че този път в Съединени американски щати. Интернет колосът е упрекнат в нелегално следене на напредването на милиони консуматори със смарт телефони, работещи под ръководството на Оценка за съвместимост Android и iOS. Това става даже и в случай че в настройките за конфиденциалност е изключена историята на местонахожденията. Искът е подаден във федералния областен съд на Северния окръг на щата Калифорния. Ищецът е никому незнайният Наполеон Патаксил от Сан Диего.

В правосъдния иск се споделя, че Гугъл мами потребителите, като ги твърди, че престава да следи тяхното напредване незабавно след изключването на функционалността Location History. Да отбележим, че в уеб-страницата на техническата поддръжка на Гугъл се споделя, че при изключването на тази функционалност, тя „ще бъде деактивирана за всички приложения“. Но съгласно ищеца това не е правилно и Гугъл продължава да следи потребителите и след изключването на Местоположението.

Ищецът показва вяра, че неговият образец ще бъде последван и от други потърпевши консуматори и правосъдният иск ще стане групов. Патаксил се надява да получи отплата за породения му ущърб и за нарушение на неприкосновеността на персоналния живот. Конкретната сума към този момент не е избрана.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР