Под ръководството на спецпрокуратурата започна разследване за опетняване на националния

...
Под ръководството на спецпрокуратурата започна разследване за опетняване на националния
Коментари Харесай

Хасан от Царевци се напуши с марихуана и се изгаври жестоко с трибагреника ни

Под управлението на спецпрокуратурата стартира следствие за очерняне на националния трикольор, което е закононарушение по член 108, алинея 2 от Наказателен кодекс, оповестиха от държавното обвиняване. Извършен е оглед на местопроизшествието от прокурор от спецпрокуратурата и следовател от СГП, оповестява Монитор.

Установен е причинителят - 16-годишният Хасан А., възпитаник в 10 клас на учебно заведение в Провадия. Националното знаме на България е било подпалено в учебно заведение " Д-р Петър Берон " във варненското село Царевци, откъдето е десетокласникът, на 1 април т.г. До момента е открито, че възпитаници от селото се събирали в двора на учебното заведение.

Пушели марихуана и употребявали безвъзмезден интернет.

Трибагреникът е бил подложен на козирката над входа на учебното заведение. На 1 април в учебния двор се събрали другари. Около 22 часа 16-годишният Хасан свалил знамето, счупил дръжката му и почнал да го размахва от козирката. След това го запалил. Обгорелият народен трикольор е открит в учебното заведение, където Хасан проникнал, откакто счупил два прозореца.

Прокурор от спецпрокуратурата е разпитал малолетния причинител на закононарушението. Той ще дава отговор пред закона за очерняне знамето на Република България. Престъплението се санкционира със затвор до 2 година или с санкция до 3000 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР