Под ръководството на Шулц Starbucks се превърна във водещата кафе

...
Под ръководството на Шулц Starbucks се превърна във водещата кафе
Коментари Харесай

Хауърд Шулц напуска управлението на Starbucks

Под управлението на Шулц Starbucks се трансформира във водещата кафе верига в света с над 28 хиляди обекта в 77 страни

Още по тематиката
Starbucks възнамерява да утрои приходите си в Китай до 2022 година

Американската верига има намерение да удвои заведенията си до 6000
21 май 2018
Технологични водачи остро подлагат на критика възбраната на Тръмп за влизането в Съединени американски щати

Илън Мъск показва терзание по отношение на решението на президента да спре бежанци и жители на 7 страни
30 яну 2017
Второто отдръпване на Хауърд Шулц

Съоснователят на Starbucks още веднъж отстъпва оперативното ръководство на кафе веригата
4 дек 2016
Продуцентското начинание на Хауърд Шулц

Управляваната от мениджъра кафе-верига Starbucks показа новия си план, който е обвързван със основаването на наличие
11 сеп 2016
Мобилно разплащане с усет на кафе

Партньорство сред Square и Starbucks ще разреши на потребителите в 7000 кафенета в Съединени американски щати да заплащат сметките си посредством мобилните си устройства
9 окт 2012
Starbucks влиза на пазара на здравословни храни и питиета

Компанията ще търси агресия на оценения на 50 милиарда $ пазар с верига от заведения под марката Evolution Fresh
19 мар 2012 Хауърд Шулц разгласи, че се отдръпва от поста си на изпълнителен ръководител на Starbucks. Напускането му поставя завършек на 36-годишен интервал, в който мениджърът трансформира основаната в Сиатъл компания в най-голямата кафе верига в света, и ускори спекулациите, че може да се кандидатира за президент на Съединени американски щати през 2020 година, написа Financial Times.

В известие до чиновниците си милиардерът сякаш отваря вратата към възможното заемане на обществена служба, откакто от известно време насам в общественото пространство се носят клюки за президентските му упоритости. " Ще премислям по редица благоприятни условия за себе си – от филантропска активност до обществена работа, само че съм надалеч от това да знам какво носи бъдещето ", написа той.

Оставката му идва малко повече от година откакто Шулц съобщи поста на основен изпълнителен шеф на Кевин Джонсън. През близо четирите десетилетия, в които ръководи компанията, Шулц оказа помощ на Starbucks да порасне от 11 заведения до верига с над 28 хиляди обекта в 77 страни по света.

Към момента като разновидности за претенденти на Демократическата партия за президентските избори през 2020 година се спрягат над дузина разнообразни имена – включително и бизнес звезди като Опра Уинфри, милиардера и притежател на баскетболния тим " Далас маверикс " Марк Кюбан и Хауърд Шулц, отбелязва FT. През 2016 година мениджърът на Starbucks поддържа в конкуренцията за поста Хилъри Клинтън, която в предишното е изказвала възражения по отношение на възможните му планове в политиката. Същата година Шулц разгласи пред CNN, че " в никакъв случай не би споделил в никакъв случай " във връзка с кандидатура за президентския пост, напомня изданието.

" От известно време съм надълбоко угрижен за страната ни – за увеличаващото се разделяне вкъщи и за позицията ни в света. Едно от нещата, които желая да направя в идващия епизод от живота си, е да открия дали има роля, която мога да играя, тъй че да дам нещо на страната си. Все още не съм напълно сигурен какво значи това ", разяснява 64-годишният милиардер пред New York Times в понеделник.

Мениджърът се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф на Starbucks през 2000 година, само че през 2008 година се завърна, с цел да преведе компанията през финансовата рецесия. Сега от веригата оповестяват, че Шулц ще остане отпред на борда до края на юни, след което ще получи купата почетен ръководител. Досегашната му позиция ще бъде заета от Майрън Улман, който сега е член на борда на шефовете, написа още FT.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР