Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване
Коментари Харесай

Разследват опит за контрабанда на хероин през ГКПП Видин-Калафат /снимки/

Под управлението на Окръжна прокуратура – Видин се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2 от Наказателен кодекс.
Около 19.30 ч. на 09.01.2022 година, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост - Видин ", митнически инспектори спрели за инспекция лек автомобил, м. „ Ситроен “, пътуващ от България за Германия. Водачът декларирал, че не транспортира неразрешени от закона артикули.
При осъществен физически надзор на ТИР терминала във Видин в пода на колата са били открити особено построени тайници. Достъп до тях имало посредством два отвора, намиращи се под предните седалки. След демонтажа им, в дясната структура под хавлиена забрадка и ароматизатори, покрити с керемида, са били откри 29 пакета, обгърнати с бежово тиксо.
Съдържащото се в тях прахообразно вещество е реагирало позитивно на хероин при осъществен полеви наркотест. Общото тегло на пакетите е 14 685.05 грама.
При спомагателен оглед е било открито, че от външната страна тайниците са облицовани с оловна обвивка, за да се затрудни рентгенова инспекция.
В качеството на обвинен е притеглен лидерът на транспортното средство – 46-годишният И.П. С разпореждане на прокурор в Окръжна прокуратура – Видин той е арестуван за период до 72 часа. Извършеното от него действие съставлява тежко съзнателно закононарушение с висока степен на социална заплаха, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до 15 години и санкция в размер от 100 000 до 200 000 лв..
Предстои Окръжна прокуратура – Видин да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения И.П.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР