Почти всяка жена има опит с краткосрочни диети. Някои от

...
Почти всяка жена има опит с краткосрочни диети. Някои от
Коментари Харесай

Прости думи за отслабването, добрата форма и самочувствието

Почти всяка жена има опит с краткосрочни диети. Някои от нас напълно незадълбочен, други – дълготраен. В множеството случаи сходни диети са фрапантни, изтощителни, изнервящи и без необикновен, да не кажем даже негативен в дълготраен проект, резултат. Същевременно сме очевидци по какъв начин множеството дами с в действителност хубави фигури не изпадат в сходни крайности и хапват умерено и на драго сърце, каквото си пожелаят. Защо се получава този абсурд и присъда ли е омразната на доста дами фраза: „ Гладна и дебела “.

“В цялата тази история няма нищо изненадващо, с изключение на фактът, че зад едно красиво и крепко тяло в никакъв случай не стоят краткосрочни диети, а напълно целеустремено създавани дълготрайни привички. ”

Зад думата " навици' стои разковничето на „ естествено “ стройните дами и господа. Към нея аз бих прибавила и уточнението „ здравословни “, тъй като, както може да се чака - неприятните привички са си неприятни и мъчно могат да бъдат наши съдружници по пътя към положителното здраве, хубава фигура и чудесно самочувствие. А кои са дребните промени, които могат да ни доведат до здравословно тегло в дълготраен проект, ще ви разкажем по-долу. Всъщност, нямаме за цел да ви напомним, че би трябвало да пиете повече вода, да спортувате или да ограничите нездравословните храни. Тези неща вие към този момент знаете прелестно. Бихме желали да ви представим един малко по-глобален и съзнателен метод във връзка с килограмите, който ще ви служи не за месец, два или година, а ще бъде вашата непрекъсната философия, към която да се придържате и която рано или късно ще даде по този начин мечтаните резултати.

Реалистична и осъзната цел. Първо би трябвало да се обясни това: коя е реалистичната визия за понятието здравословното тегло. Пропорциите на манекенките от стилните сцени и кориците на списанията, в случай че не са ви естествено заложени, са надалеч от понятието за здравословно. Всъщност доста постоянно те са под общоприетия най-малко за обикновено тегло, а то съгласно Световната здравна организация е в границите от 18 до 25 на по този начин наречения Индекс на телесната маса (BMI).



Следващият по значимост принцип е този за ненасилието. Краткотрайните, от време на време същински безумни диети са превъзходен образец за принуждение, както върху тялото, по този начин и върху душeвността ни. Рязкото ограничение на храната е стрес за организма. Нещо, което нашата неподозирано интелигентна вътрешна галактика ще се опита да компенсира при първия комфортен случай. А той настава тъкмо след привършване на следващата диета и връщането към нормалния ни метод на хранене.

Вслушвайте се само в тялото си. Това на процедура значи, че би трябвало да намерим метод не за следващ път да надхитрим тялото си, а най-сетне да заживеем в естетика с него. А това значи да успокоим душeвността и натрапчивите мисли във връзка по този начин мечтаното намаляване и да се вслушаме в знаците, които то ни подсказва – да не ядем, когато не ни се яде, а поради навика или за компания, да не се храним бързо, на бюрото в офиса, пред тв приемника, говорейки или когато сме в неприятно въодушевление. И когато това се случи, ще открием, че процесът на хранене може да придобие за нас същински друг образ. Да се трансформира в самобитна медитация и единствено част от цялото ни свето- и себеусешане и най-важното – да ни носи с изключение на изгода, и наслаждение.

“Постигнем ли това, то сигурно сме на прав път и килограмите ще стартират да се топят съвсем от единствено себе си – постепенно и за дълго ”

Нека се храним постоянно, когато имаме физическа, а не прочувствена потребност от храна. Тялото не трябва да бъде измъчвано с апетит, а най-лесният метод да разпознаем тази потребност е, като се осланяме на елементарното предписание, че физическият апетит настава постепенно и последователно, до момента в който прочувственият – изведнъж и то за тъкмо избрани храни, които като че ли натрапчиво се загнездват в мозъка ни.

Няма неразрешени храни, има единствено неразрешени количества. Плодовете и зеленчуците са нещото, което може да консумирате без ограничаване. Всичко останало – с точната мярка. За ориентир - пропорциите ни е добре да имат следния размер:

- Сирене / кашкавал – колкото един наш показалец
- Мляко – Чаша – колкото юмрука ни
- Месо / Риба – колкото тесте карти
- Въглехидрати (ориз, макарони, зърнени храни) – колкото топка за тенис
- Масло - колкото едно зарче
- Дресинг за салата – 2 супени лъжици
- Шоколад – няколко блокчета

Движение (но не наложително спорт). Спортът е недолюбван от доста, само че надали има някой, който да не се усеща по-добре след разходка из природата или след секс да вземем за пример. Движението оказва помощ освен за положителната фигура, само че и за понижаване на равнищата на стрес, което в днешно време е една от главните аргументи, които спомагат за трупане на килограми и то на чисто психическо равнище.

Малките промени, налагани последователно и за дълго са тези, които ще ни подсигуряват здраве, респективно естествени килограми в дълготраен проект. Вода, вместо газирани питиета, рационални количества алкохол, стълби вместо асансьор. Всяка седмица замествайте един неприятен табиет с един добър и до края на годината всекидневието ви ще наподобява по-коренно друг метод.

Умереност на първо място. Нито една прекаленост не е потребна. В това число влизат прецизните режими, колкото и здравословни да наподобяват те на пръв взор. Всъщност доста по-здравословно е да се върнем към правия път, щом сме кривнали, а не да се откажем и да влезем в старите коловизи. Подобна тактика освен ни икономисва угризенията, само че и дава сили да се придържаме към определения метод на живот за в действителност дълго време.

Преместете акцента Нова работа, нов език, спорт или занимание. Когато денят е изпълнен с придвижване, динамичност и другарство, мислите за храна и диети от единствено себе си понижават. Човек се усеща потребен и значим за освен това от личния му корем и чревоугодничество. Вместо това се вглеждайте в простата храна и дребните чудеса - като първите сезонни плодове, пресни ядки в " Плод зеленчука ", непредвидена композиция от усети. Откривателството в храненето го трансформира в наслаждение.

Всички гореизброени правила не костват и стотинка без вярната мотивация зад тях. А тя надалеч не е единствено съвършеното тегло. Зад умереното тегло стои положителното здраве, а това е един превъзходен лайтмотив за всеки, които желае да усъвършенства живота си.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР