Почти всяка хранителна диета включва изискването да се вечеря рано

...
Почти всяка хранителна диета включва изискването да се вечеря рано
Коментари Харесай

Вкусотии, които можеш да похапваш късно вечер без угризения

Почти всяка хранителна диета включва условието да се вечеря рано и след това да не се употребяват никакви храни преди лягане. Такива рекомендации са подбудени както от опасенията, че тежестта ще се повиши сензитивно, по този начин и за затруднено заспиване поради необработената храна, която провокира тежест в стомаха.

Любителите на пуканки пред тв приемника, сладки неща след вечеря или пък тези, които не устояват на изкушението да довършат останалата храна, изпитват скрупули при всяка хапка и множеството си похапват тайничко от всички.

Вече може да се постави завършек на персоналните терзания, тайнствените визити до хладилника и фамилните разногласия по отношение на храненето след вечерята.

Според последни изследвания има хранителни артикули, които умерено можем да консумираме, преди да си легнем и даже през нощта, тъй като те няма да доведат до проблеми от здравно и естетично естество.

Кои са тези вълшебни храни? Всъщност са ни добре познати и ги изразходване всекидневно.

Сирене

Когато се каже, че може да се яде сирене след храненето вечер, това значи, че количеството не трябва да надвишава едно парче, а не цялостен кг. Фибрите в тази храна засищат тялото до идващия ден и няма заплаха от пробуждане поради възприятие на апетит. Нискомасленият артикул ще държи килограмите под надзор.

Извара

Казеиновият протеин в изварата се усвоява доста постепенно от човешкото тяло. Може умерено да ускори възприятието за задоволеност вечер.

Хумус

 Вкусотии, които можеш да похапваш късно вечер без скрупули

Това е още една храна, която дава протеини на тялото. Особено когато е домашно приготвена. Морковите и целината, натопени в хумус, са вкусни и питателни и ще прогонят глада.

Кисело мляко

Идеална храна за вечер. Съдържа доста протеини, малко мазнини и съвсем никакви захари. Свежите плодове към него ще го създадат освен по-вкусно, само че и ще прибавят витамини.

Пълнозърнести бисквити

 Вкусотии, които можеш да похапваш късно вечер без скрупули

Тези крекери съдържат комплицирани въглехидрати и малко калории. Хумусът, изварата или сиренето към тях им придават по-интересен усет.

Пуканки

Колкото и да е необичайно, тази обичана хранителна занимавка е част от здравословните вечерни леки храни. Става въпрос за тези, които са направени по обичаен метод - пукани с парещ въздух на котлона, а не тези от микровълновата. Традиционните са нискокалорични. Може да им се прибавят подправки за по-нетрадиционен усет.

Яйце

Още една храна, чието наличие в този лист за след вечерно хранене наподобява необичайно. Това са яйцата. Обаче едно яйце съдържа единствено 75 калории, само че пък в него има доста протеини и основава възприятие на задоволеност.

 Вкусотии, които можеш да похапваш късно вечер без скрупули

Зеленчуци

Зеленчуците са постоянно във всички ранглисти за здравословно хранене, естествено е да участват и за след вечеря. Те имат висок гликемичен показател и тушират глада. Всякакви салати с обичани усети са подобаващи.

Банан

Това е високо калоричен плод, само че съдържа доста калций и магнезий, които релаксират. Мелатонинът в него оказва помощ при бодърствуване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР