Почти всички храни, които човек поглъща, повишават киселинността в тялото

...
Почти всички храни, които човек поглъща, повишават киселинността в тялото
Коментари Харесай

Месото и тестените изделия са извор на токсини

Почти всички храни, които човек гълтам, покачват киселинността в тялото и са причина за развиването на разнообразни болестни положения. Сред най-рисковите в това отношение артикули спадат месото, тестените произведения, рибата.

Напитки, без които не можем, в това число и кафето и чая, също покачват киселинността в стомаха. Подобно деяние има и захарта, а експертите горещо предлагат да сведем използването ѝ до най-малко.

С съвсем всички хранителни артикули, които хапваме денем и вечер, и изключително с полуфабрикатите, газираните питиета, пържените и така нататък ястия в тялото ни навлизат отрови.

Сигнал, че организмът ни се нуждае от пречистване от нездравословните субстанции са неразположения като главоболие, болежка в очите, физическа уязвимост, умствена отмалялост, които могат да доведат след себе си по-сериозни болести.

Най-лесното решение на сходен проблем е да определите един ден от седмицата като прочистващ (без никаква консумация на тежки храни, като скотски артикули, тестени изделия). По време на целия ден би трябвало да пиете доста вода, за предпочитане топла до хладка.

Удачен вид е прочистването с ориз, с помощта на който може да изхвърлите от тялото си 1 кг течности и непотребни артикули.

Все отново най-мощното оръжие против токсините в организма ни си остават плодовете и зеленчуците. Една ябълка дневно е способна на чудеса, само че все пак правете и разтоварващ ден единствено на зеленчукови или плодови салати без каквито и да е овкусители.

 Пържоли

Ако сте привикнали постоянно да похапвате месо, би трябвало да сведете потреблението му до 2-3 пъти в седмицата.

Ако прекалявате с животинските артикули, това на 100% ще разклати здравето ви – високо кръвно, главоболие, тежест в стомаха и така нататък

Според едно проучване несъразмерната консумация на месо е повода в стомаха на един средностатистически американец да има към 3 кг неусвоени скотски останки.

Любителите на тестените произведения като баници, самун, сандвичи и така нататък би трябвало да знаят, че тези храни не би трябвало да се съчетават никога с месо и мазнини.

Силно непрепоръчителни са също захарите и въглехидратите. Ако въпреки всичко не можете да се лишите нито от белия бухнал самун, нито от сочната пържола, пробвайте се да замените месото с ядки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР