Почти всички двойки преживяват кризи. Някои успяват да ги преодолеят

...
Почти всички двойки преживяват кризи. Някои успяват да ги преодолеят
Коментари Харесай

9 признака, че сте на косъм от раздялата с партньора

Почти всички двойки претърпяват рецесии. Някои съумяват да ги преодолеят и да запазят възприятията между тях, други се разделят. Понякога охладняването е краткотрайно и всичко може да се поправи, само че различен път е по-добре да сложиш точката, вместо да продължаваш да крепиш връзката си принудително.

Няма две идентични двойки, някои се обичат цялостен живот, а други се разделят. При някои привързаността и любовта изчезват след години, при други – по-рано. Потъваме в рутината и чувството за застой рано или късно води до отчуждаване.

Разбира се, желае ни се всичко да е „ както преди “. Да усещаме „ пеперуди в корема “ и да не можем да откъснем ръце един от различен. Това е най-високата точка на привличане, когато безусловно не можеш да живееш без другия човек. Но минава време и сътрудникът стопира да ти се коства прелъстителен. И може би се питаш „ Какво стана? “.



Докато сте израствали като персони и сте реализирали някакви цели, връзките ви единствено са укрепвали, тъй като сте се учили на нови неща и сте натрупали опит дружно. Но и в този случай можете да си станете непознати. Един ден просто усещате, че предходната непосредственост към този момент я няма. Да обичаш не е елементарно и няма универсални решения. Но би трябвало да разберете какво се случва сред вас, с цел да знаете какво да вършиме отсега нататък. Заслужава си да се борите за същинската обич – и би трябвало да знаете кои признаци демонстрират, че е допустимо да се разделите.

1. Вас всичко ви нервира

Преди ви е харесвало по какъв начин сътрудникът си сърба супата или тича да ви прегърне, само че в този момент всяка дреболия ви работи на нервите – погледът му, стилът му на обличане, маниерът му на говорене. Това неспокойствие дали не се корени в по-дълбоки аргументи?

2. Мислите за други

Например, харесвате ваш сътрудник или другар. Когато мислите за него, усещате пеперуди в корема си и въобще не желаете да пропъдите тези мисли. А актуалният ви сътрудник към този момент не ви е забавен. Възможно е индивидът просто да ви е омръзнал, да ви нервират навиците му или да сте се отдалечили един от различен. Но либидото ви си е напълно постоянно – просто този човек към този момент не ви притегля.



3. Не разбирате какво сте видели в него

Мислейки за първата ви среща, вие не можете да проумеете за какво този човек ви се е сторил прелъстителен, за какво сте му обърнали внимание. Време е да уточните къде са изчезнали възприятията ви. Все би трябвало да започнете от някъде, нали? Пробвайте да се разровите из паметта си, спомнете си какво ви е привлякло в колегата ви преди време.

4. Всяка дума на колегата ви вбесява

Щом си отвори устата, вие към този момент очаквате да чуете следващата нелепост, даже в случай че мненията ви съответстват. Това прочувствено напрежение демонстрира, че сте подготвени да зачеркнете този човек от живота си и не желаете да знаете какво мисли той.

5. Той не ви липсва

В началото, когато ви се е налагало да се разделите за един ден, вие колкото да сте дочаквали отново да се срещнете. Сега можете да заминете за няколко дни или седмици и въобще да не се сетите за колегата, да не се поинтересувате по какъв начин я кара той. Ако при разлъка индивидът не ви липсва, това може да значи, че няма защо да сте дружно.



6. Иска ви се да прекарвате от ден на ден време поотделно

Обикновено в двойките е тъкмо противоположното, само че вие предпочитате да остоявате правото си на персонален живот. Времето минава, дистанцията сред вас се усилва. Това не е симптом за здрави връзки. Вие желаете да се разделите.

7. Не виждате колегата в бъдещето си

В началото на връзката ви бъдещето без него ви се е коствало невероятно, всичките ви мисли и желания са били свързани с него. Сега не смятате за нужно да му съобщавате за проектите си и не се нуждаете от утвърждението му. Готови сте да го напуснете, остава единствено последната крачка.

8. Вие избягвате общуването с него

Преди сте се обаждали на колегата всеки ден и сте му разказвали какво сте правили и какви забавни неща са се случили към вас. Сега нямате предпочитание нищо да споделяте с него. За съвет най-вероятно отново ще се обърнете към някой различен. Партньорът към този момент не е индивида, който търсите преди всичко, той е останал финален в листата. Откровеността допуска непосредственост. Ако няма такава, значи сте на косъм от раздялата.

9. Не ви е радостно дружно

Навремето сте падали под масата от шегите му, само че в този момент с изпитание имитирате усмивка. Това е сигнал, че привличането е изчезнало, искрата е угаснала. Ако сътрудникът не може да ви разсмее, защо да оставате с него? Чувството за комизъм е голям плюс, може би точно поради това сте обикнали този човек преди време.

Понякога не изпитваме убеденост в възприятията си и не можем да дешифрираме какво значат те. Ако усещате, че сътрудникът ви става непознат, несъмнено има защо да си поговорите.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР