Почти всички домакини са изправени пред дилемата как да нахранят

...
Почти всички домакини са изправени пред дилемата как да нахранят
Коментари Харесай

За практичните домакини – замразявайте, за да спестите

Почти всички домакини са изправени пред алтернативата по какъв начин да нахранят фамилията си здравословно без това да се отрази съдбовно на фамилния бюджет. Освен това актуалните дами са притиснати и от куп други отговорности, тъй че те се стараят да сготвят оптимално бързо, с цел да имат време за всичко.

Има куп хитринки, с които можете да съкратите времето, прекарано в кухнята, както и да намалите сумите, които харчите за свежи плодове и зеленчуци. Практичните домакини от дълго време са разкрили един правилен асистент и това е не различен, а фризерът.

Има цялостен куп артикули, както и подготвени ястия, които можете да замразите след приготвянето им и те да запазят вкусовите си качества след размразяването си.

Все повече заети професионално дами избират да отделят съботата или неделята, с цел да подготвят цялостен куп ястия, които да замразят, а по-късно през седмицата просто да извадят от фризера и да затоплят в микровълновата фурна.

Ето и продуктите и храните, които можете елементарно и бързо да замразите, без да се притеснявате за усета им:

Кашкавал

 Сирене

Можете да замразите кашавала цялостен или нарязан на части, подобаващи за паниране. Резултатът ще ви изненада прелестно.

Ориз

Сготвеният ориз без проблеми може да бъде замразен и съхраняван във фризер. Той е идеалната гарнитура към скара, може да бъде поднесен със свежи или задушени зеленчуци и е незаместим, когато ни изненадат непредвидени посетители.

Картофено пюре

Домашно приготвеното картофено пюре може да бъде замразено и съхранявано във фризер за период от два месеца, без това да се отрази на усета или типа му.

Сезонни плодове или зеленчуци

 Замразени зеленчуци

Безспорно сезонните плодове и зеленчуци са най-евтини в разгара на сезона, което е сериозен аргумент да напазарувате и замразите избрани количества от тях.

Може да си извършите даже заготовки от ситно нарязани зеленчуци, подобаващи за супи и други, които да съхранявате в дребни пликчета.

Не е проблем дa замразявате и пресни сезонни плодове, които преди този момент би трябвало да бъдат усърдно почистени, отцедени и подсушени.

Палачинки

Можете умерено да приготвите двойна доза от обичаните си палачинки, след което тези, които останат, просто да увиете в хартия за печене и да замразите във фризера за идната неделна закуска.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР