“Почти всеки проблем е вече решен от някой някъде. Предизвикателството

...
“Почти всеки проблем е вече решен от някой някъде. Предизвикателството
Коментари Харесай

Успешни бизнес идеи с кауза търсят предприемачи да ги приложат в България

“Почти всеки проблем е към този момент решен от някой някъде. Предизвикателството на 21-ви век е да намерим какво работи и да го използван в по-голям мащаб! ” – Бил Клинтън

 
-->
Над 40 бизнес хрумвания с идея, работещи сполучливо в разнообразни точки на света, ще бъдат приспособени за пръв път за решение на обществени проблеми в България по време на образованието Replication Challenge. Повторно потребление на коса и артикули от салоните за хубост, устойчива плантация, която възвръща почвата, туристическа организация за постепенно пътешестване, строителство на дребни екологични къщи, zero waste магазин са единствено част от стартъп концепциите в региона на околната среда, опазването на здравето и образованието, които са подготвени за възпроизвеждане и могат да се пренесат и приложат незабавно като местен бизнес. Събитието е уместно за млади бизнесмени от 18 до 35 години от цялата страна, които желаят да вършат бизнес в техния район и търсят работещи и лесни за пускане хрумвания, с които да окажат позитивно обществено влияние. Обучението ще им помогне да развият бизнеса си по-евтино и по-бързо, без да стартират от нулата.

Replication Challenge ще се организира сред 6 и 8 октомври 2023 година в китното селце Устина, покрай Пловдив и ще катализира разрешаването на съответни обществени и екологични проблеми в локалните райони на участниците, популяризирайки по този метод концепцията за общественото предприемачество.

Стартъп концепциите, които ще бъдат показани, имат мощна локална съставния елемент (местно произвеждане, локална доставка, локална общност) и към този момент печеливш бизнес модел.

Основателите на обществените компании ще упълномощят младите участници да развиват техния план в родния им град, при което ще се популяризира концепцията на бизнеса, а двете страни ще станат съидейници, не съперници.

Replication Challenge е образование за основаване на компания БЕЗ предприемачът да има лична ИДЕЯ, а посредством възпроизвеждане на непозната идея на локално равнище, по едно и също време запазвайки самостоятелност при адаптиране на плана към локалните условия.

Регистрацията за Replication Challenge е отворена до 30 септември, а до 31 август участниците могат да се възползват от специфична такса за присъединяване.

Събитието е финансирано по план на Министерство на външните работи на Република Франция, а уредниците са Сдружение Startup Factory Русе, Посолството на Франция в България и френската организация Snowball Effect, която стои зад концепцията за репликиране на към този момент съществуващи хрумвания със обществено влияние.

За повече информация и регистрация: 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР