Почти цяла Европа е приковала поглед в изгряващата румънска звезда

...
Почти цяла Европа е приковала поглед в изгряващата румънска звезда
Коментари Харесай

Лудогорец иска синът на Хаджи

Почти цяла Европа е приковала взор в изгряващата румънска звезда – Янис Хаджи. Това е изцяло разумно, откакто синът на иконата на футбола на Север от България – Георге, впечатлява с изявите си в шотландския Глазгоу Рейнджърс. Младокът играе за отбора от „ Айброкс ” чартърен, а интерес към него има от Лацио и Тотнъм Хотспър.

Румънските медии в шестия ден от месец май обаче удостоверяват, че само българският Лудогорец е податлив да заплати желаните 4 милиона евро от държащия правата на играча белгийски Генк.

21-годишният Хаджи има договор с отбора от Жупилер лигата до 2024-а година, само че тимът е отчаян от отношението на футболиста към клуба и желае да възвърне четирите милиона евро, заплатени на Виторул Констанца. Хаджи мина в Глазгоу през зимата чартърен до края на сезона, като в 12-те си мача във всички съревнования за отбора на Стивън Джерард има три гола и две асистенции.

Шотландският гранд Рейнджърс пръв ще има късмет да даде тази сума, само че се твърди, че „ сините ” ще имат финансови проблеми в резултат на пандемията от ковид и на дали ще рискуват с даването на такава сума пари за млад състезател. Медиите на Север от Дунав пишат, че островитяните биха платили не повече от 1,5 млн. евро за правата на играча. Друг европейски гранд – Лацио, също има упоритости да докара Янис на „ Олимпико ”, само че „ римските орли ” също не са склонни да заплатят повече от 1,5 млн. евро за играча.

Sport.ro твърди, че максимален късмет за трансфер има българският Лудогорец Разград. Медията обрисува „ разградските орли ” като утвърдил се на Стария континент тим, който с поредна и вярна работа в спортно и финансово отношение е построил съществено добро име, с помощта на своите притежатели. Според медията отборът от „ Хювефарма Арена ” е податлив да заплати желаната сума за Хаджи, чиято заплата на година е от половин милиона евро, плюс бонусите, като по този начин тя може да доближи и до един милион в европейската валута. Ръководството на отбора от Разград и треньорът – Павел Върба, имат вяра, че Янис Хаджи може да се яви съвършеният заместител на бразилския плеймейкър в клуба Марселиньо, който е на 35 години. Ако се случи този трансфер, Хаджи ще се конкурира за мястото си с Дан Битон, който дебаркира в Разград през предходната година.

Румънската диаспора в Разград е известна, като за отбора играят Козмин Моци, Клаудио Кешерю и Драгош Григоре, като първите двама даже напълно неотдавна възобновиха договорите си със „ зелените ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР