Почти седем милиона севернокорейци използват мобилни телефони, а броят безжичните

...
Почти седем милиона севернокорейци използват мобилни телефони, а броят безжичните
Коментари Харесай

Близо 7 млн. души в Северна Корея ползват мобилни телефони

Почти седем милиона севернокорейци употребяват мобилни телефони, а броят безжичните мрежи (WiFi) внезапно са e нараснал през последните години, откакто мобилните устройства от ден на ден са се трансформирали в инструмент за пазарна активност в изолираната страна. Това се показва в изследване на американски откриватели, оповестено през днешния ден и представено от Ройтерс.

Мартин Уилямс и Наталия Славни от програмата " 38 Норт " (38 North) на основания във Вашингтон " Симсънс сентър " (Simson Center) настояват, че последното им изследване върху цифровите връзки в Северна Корея, което включва разбор на сателитни изображения и изследване на към 40 дезертьори, избягали от Северна Корея сред 2017 и 2021 година, демонстрира постоянен напредък на клиентите на мобилни телефони, съобщи Българска телеграфна агенция.

От въвеждането на услугите за 3Джи (3G) мрежа през 2008 година броят на потребителите е повишен от 6,5 милиона до 7 милиона, което е повече от една четвърт от 25-милионното население на Северна Корея, съгласно създателите на изследването.

" Над 90 на 100 от хората, взели участие в изследването, обявиха, че всекидневно употребяват мобилни телефони и множеството от позвъняванията им са до членове на фамилиите и търговци ", сподели Славни на къса конференция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР