Почти половината хотели у нас са готови да намалят цените

...
Почти половината хотели у нас са готови да намалят цените
Коментари Харесай

Близо половината хотели у нас планират да намалят цените на нощувките

Почти половината хотели у нас са подготвени да понижат цените на нощувките, демонстрира последното анкетно изследване на Националния статистически институт измежду шефовете на местата за настаняване.

При създалата се обстановка през април 49.1% от интервюираните считат да предложат на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации. Същевременно 62.9% от тях имат желание да понижат цената на пакет услуги, а 46.7 на 100 - на нощувката.

По отношение на наетия личен състав - 37.2% от ръководителите са подхванали като мярка "неплатен отпуск ", 36.8% от тях са избрали да освободят или съкратят чиновниците си, а малко повече от 30 на 100 са избрали да пуснат служащите си заплатен отпуск.

Данните демонстрират, че от мярката 60/40 са се възползвали 19.8% от мениджърите, като 10.8% от тях са приложили отдалечена форма на работа или са понижили възнагражденията на личния състав си.

През април по-голяма част от шефовете (82.3%) оповестяват за понижение в приходите от активността си по отношение на предходния месец, а 16.5% от тях показват, че няма смяна.

В кратковременен проект, през идващия един месец, 40.8% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат до 50 на 100 от разноските за активността със лични средства, 16 на 100 от тях - до 100%, а 42 % от интервюираните показват, че няма да могат да се оправят сами.

По отношение на бъдещата интензивност на мястото за настаняване, в кратковременен проект, през април, 56.6% от ръководителите считат да продължат да работят въпреки и с понижен размер, 24.3% чакат краткотрайно да преустановят активността си, а 13.5% чакат да продължат да работят, както преди изключителното състояние. Едва 3.4% предвиждат да я прекратят.

В анкетното проучване на Национален статистически институт са включени 1 725 категоризирани хотела, къмпинги и други места за краткосрочно настаняване с над 10 кревати, които са функционирали през април 2020 година. В интервала от 7 до 22 май е била предоставена информация от 786 места за настаняване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР