Почти няма рецепта за приготвяне на песто, която да не

...
Почти няма рецепта за приготвяне на песто, която да не
Коментари Харесай

Как да си приготвим червено песто

Почти няма рецепта за подготвяне на песто, която да не се назовава класическа. Съществуват голям брой разновидности на дъхавия сос и макар другите съставки, които се поставят във всички тях, едно е несъмнено – класическият песто дженовезе се прави главно от босилек.

В Сицилия подготвят пастата не в зелен, а в червен цвят (Pesto alla Siciliana), като за задачата се употребяват домати, а босилекът, който се прибавя, е напълно малко количество. Освен това ядките, които поставят в аленото сицилианско песто, най-често са бадемови. В Калабрия пък реализират аления цвят на пестото благодарение на чушки и черен пипер (Pesto alla Calabrese).

В общи линии е въпрос на въображение и усет по какъв начин тъкмо ще си приготвите песто, само че в случай че желаете да опитате червен вид на този сос, предлагаме ви рецепта, чийто краен резултат е изключително успешен:

Червено песто със сушени домати и бадемови ядки

Необходими артикули: 100 г сушени домати, 25 г бадемови ядки, 1 ½ ч.ч. накълцани на ситно печени червени чушки, по ½ ч.ч. нарязан свеж магданоз и босилек, 4 скилидки чесън, 4 с.л. зехтин, сол и черен пипер.

 Червено Песто

Начин на подготвяне: изпечете ядките на изсъхнал тиган и сложете доматите в гореща вода, с цел да се надуят. Доматите стоят покрити във водата към половин час. След това смесете в кухненския робот чушките, които сте отцедили, босилека, магданоза, чесъна, ядките, както и авансово скълцаните и отцедени домати.

Разбийте всичко в блендер, а след това прибавете зехтина на тънка струйка и още веднъж разбийте с уреда до приемане на хомогенна примес. Накрая посолете и прибавете черен пипер на усет. Използвайте соса за подправяне на паста, сандвичи, свежи салати и студени меса.

Към тези артикули можете да добавите маслини, люти чушлета, пармезан или друго твърдо сирене, което е по усета ви. Можете също да замените бадемовите ядки с орехови или кедрови.

Пестото е незаменима част от италианската кухня, а повода, сосът да бъде толкоз публикуван, е неговата функционалност – той може да се сервира към най-различни гозби и тестени произведения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР