Почти не познавам човек, който да не обича да прави

...
Почти не познавам човек, който да не обича да прави
Коментари Харесай

Как да съхраним историята на семейството в снимки?

Почти не познавам човек, който да не обича да прави фотоси и да ги преглежда, изключително тези, които са свързани с неговото семейство. За страдание с навлизането на цифровите носители фрапантно увеличихме броя на фотосите, които вършим, само че загубихме същинската връзка с тях.

Складираме стотици, даже хиляди фрагменти в компютрите и телефоните си, само че не си даваме сметка по какъв начин с едно неправилно придвижване може да ги изгубим вечно. Липсата на нужда да вървим във фотостудио последователно промени навиците ни и ние съвсем забравихме какво съставлява магията на същинските фотоси.С времето натрупах голямо количество цифрови фотоси на децата и фамилията ми, които даже мъчно се ориентирам къде са. Така и не си създадох някакви привички и правила за тяхното събаряне, класификация и предпазване.

Преди няколко години взех решение, че ще дам живот на фотосите, които имам, като трансформира една от стените ни у дома в самобитна галерия на фамилни фотографии. Изрових фотоси от детството си, от младините на родителите и околните ни, от сватбата ни, след което подбрах няколко обичани фотоси, които съхранявах на цифров притежател и ги копирах в близкото студио. Купих разнообразни по мярка рамки и ги подредих деликатно на определената стена.

Резултатът бе необикновен. Всички бяха щастливи и горди да се видят на фамилната стена. Децата бяха извънредно удовлетворени да видят майка си и татко си като малки; да станат очевидци на нашата женитба и по-лични и значими моменти от предишното ни; да видят бабите си като млади; изобщо да видят историята на нашето семейство в фотоси. Скоро следва да прибавим още фотографии на стената – всичко належащо е налице, само че все не ни остава време да го създадем всички дружно.

Това ме въодушеви да ви опиша за този дребен, само че доста персонален ъгъл в нашия дом. Вярвам, че основаването му ни оказа помощ освен да се сплотим повече, само че и да открием и да научим повече неща за фамилията ни.

Подбрала съм и няколко невероятни образеца, които ще ви покажат какъв брой красиви и вдъхновяващи могат да бъдат тези места в дома ви. Искрено се надявам да ви харесат и вдъхновят да създадете и вие сходно кътче във вашия дом.[[gallery]]

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР