Почти 17 милиона лева ще отпусне правителството за изграждането на

...
Почти 17 милиона лева ще отпусне правителството за изграждането на
Коментари Харесай

Правят нова детска клиника за 17 млн. в Пловдив

Почти 17 милиона лв. ще отпусне държавното управление за построяването на нова детска клиника към УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив - най-голямата болница в Южна България. Предвижда се и нов онкохематологичен комплекс.

Това стана ясно от среща на финансовия министър Владислав Горанов и здравния министър Кирил Ананиев с управление на болничното заведение при кмета на града Здравко Димитров. На срещата бяха и депутатът Менда Стоянова и ръководителят на ПГ ГЕРБ доктор Даниела Дариткова.

" Това е едно от най-големите лечебни заведения у нас. Ще подкрепим плана. Имаме съвещание на държавното управление, откакто погледнем и терена ще вземем решение за нарастване на капитала на болничното заведение ", разяснява Горанов.

Подчерта, че половинчати работи няма да се вършат и планът ще бъде изпълнен.

На собствен ред Менда Стоянова бе безапелационна, че в УМБАЛ " Свети Георги " работят прелестни експерти. Тя показа, че не е спряла да търси съдействието на държавното управление и на премиера Борисов за разпределяне на средствата.

" Постояването на нова детска клиника е моя персонална идея. Най-прекрасно е това, че в границите на това ръководство детското опазване на здравето се трансформира в приоритет. Ще бъде един подарък за нашите деца и внуци, те го заслужават ", означи Даниела Дариткова.

Тя обърна внимание, че в УМБАЛ " Свети Георги " се лекуват деца от няколко района, по тази причина и болничното заведение е от толкоз значимо значение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР