Почти 12 000 души се подписаха в онлайн петиция, призоваваща

...
Почти 12 000 души се подписаха в онлайн петиция, призоваваща
Коментари Харесай

Близо 12 хиляди души подписаха петиция за участие на Джокович в US Open

Почти 12 000 души се подписаха в онлайн петиция, призоваваща Тенис асоциацията на Съединени американски щати (USTA) да работи с държавното управление на страната, с цел да разреши на Новак Джокович да взе участие на Откритото състезание на Съединени американски щати, макар отхвърли му да се имунизира против КОВИД-19.

Сърбинът няма да може да взе участие в последния шампионат от Големия шлем за годината заради актуалните правила, съгласно които пасажерите, които желаят да влязат в Съединени американски щати, би трябвало да бъдат изцяло имунизирани и да дават доказателство, преди да се качат на борда на самолета.

Носителят на 21 трофея от Големия шлем завоюва купите на Откритото състезание на Австралия, " Ролан Гарос " и " Уимбълдън " през 2021 година, само че не съумя да пази трофея си в Мелбърн Парк тази година, откакто беше депортиран от Австралия поради имунизационния си статус през януари.

" Няма безусловно никаква причина на този стадий от пандемията да не позволим на Джокович да играе на Откритото състезание на Съединени американски щати 2022. Правителството на Съединени американски щати и USTA би трябвало да работят дружно, с цел да му разрешат да играе ", се споделя в петицията change.org, която започва на 21 юни.

Сърбинът, който резервира купата си от " Уимбълдън " с победа над австралиеца Ник Киргиос по-рано този месец, през февруари сподели, че е подготвен да пропусне шампионатите от Големия шлем, вместо да се имунизира против КОВИД-19.

Откритото състезание на Съединени американски щати стартира на 29 август.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР