Почти 100 са пациентите с коронавирус в болницата в Шумен.

...
Почти 100 са пациентите с коронавирус в болницата в Шумен.
Коментари Харесай

Болница се срива от наплив на болни с COVID-19

Почти 100 са пациентите с ковид в болничното заведение в Шумен. Места за повече обаче няма. Спешно се търсят разновидности, тъй като от през вчерашния ден към този момент има чакащи заболели. Критична е обстановката и с медицинския личен състав, който не доближава.

„ Места в болничното заведение от дълго време няма. Постоянно се опитваме някъде да сместим легло, с цел да не върнем пациент. До оня ден имахме опция за ориентиране на инфектирани във Варна, от през вчерашния ден вечерта и там местата се заеха”, разгласи пред Нова телевизия шефът на МБАЛ-Шумен доктор Димитър Костов.

Той съобщи, че през днешния ден ще бъдат изследвани нови 20 души, за които има подозрения, че са с ковид. Очаква се част от тях да са с позитивни проби.

„ Положението в действителност е сериозно. Снощи с огромни старания успяхме да приемем последния пациент. От тази заран места няма”, добави доктор Костов.

Директорът уточни, че медицинският личен състав е на сериозния си най-малко. „ В момента имаме девет заболели лекари и четирима, които са под карантина. 16 са медицинските сестри – по-малка част от тях заболели, останалите – карантинирани”, сподели още той.

След апела на здравния министър проф. Костадин Ангелов от през вчерашния ден в помощ на медиците в лечебните заведения да се включат лекари от консултативните центрове и студенти, доктор Костов заяви, че към този момент никой не е декларирал сходно желание.

„ Без лекари болничното заведение няма да остане, само че ще има звена, които няма да могат да одобряват незабавните пациенти и да ги обслужват. Имаме някакъв предел за заболели и не можем да се разтягаме. Моралът обаче не ни разрешава да върнем никого”, заключи шефът на болничното заведение в Шумен.

По данни на Единния информативен портал новите случаи на COVID-19 за миналото денонощие в Шумен са 64.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР