Почистването на мивката определено не е сред любимите задължения на

...
Почистването на мивката определено не е сред любимите задължения на
Коментари Харесай

7 трика за бързо почистване на мръсната мивка

Почистването на мивката несъмнено не е измежду обичаните отговорности на повечето домакини. И доста постоянно, макар напъните резултатът се оказва надалеч от упования. Постепенно по повърхността на мивката се натрупват отлагания от мазнини, котлен камък и наслойка, вследствие на което тя наподобява мръсна и захабена.

Ето и 7 трика за нейното елементарно и бързо разчистване:

1. Сода за самун

Напълнете мивката с топла вода и прибавете 2 супени лъжици сода за самун. Оставете разтвора да подейства за 30 минути и по-късно изплакнете с чиста вода.

2. Оцет и сода

Содата за самун и оцетът ще оказват помощ за премахването на мазнините и варовика. Смесете двете съставки в равни пропорции, нанесете сместа с гъба и я оставете да подейства 10 минути. След това изплакнете с вода.
Защо хитрите домакини покриват мивката със стреч фолио? След като научите и вие ще извършите същото
И каменната, и металната, и керамичната мивка се нуждаят от непрекъснато разчистване, с цел да наподобяват в действителност съвършено. Бактериите от мръ...
Прочети повече
3. Оцет и сол

За да почистите мивката от мазни петна, можете да употребявате примес от оцет и сол. Нанесете сместа върху нечистите повърхности, оставете да работи 15 минути и изплакнете.

4. Амоняк и водороден прекис

Ако мивката е мощно нечиста, в тази ситуация е по-добре да употребявате примес от амоняк, водороден прекис и вода. Нанесете сместа с помощта гъба. Изчакайте няколко минути, след което просто изплакнете с хладка вода.

5. Сода и сапун
Топ трик за отпушване на мивката и унищожаване на неприятната миризма
Невинаги препаратите за отпушване на канала на мивката са ефикасни. Освен това не е належащо да харчите пари за тях, откакто може...
Прочети повече
Ако по мивката има засъхнала лой, напълнете я с гореща вода. След това прибавете примес от малко сода и настърган сапун за пране. След няколко минути мръсотията ще се разтвори и ще може елементарно да я отстраните благодарение на гъба и топла вода.

6. Лимонена киселина

Използването на лимонената киселина ще ви помогне да почистите мивката до искра.
Разтворете 1 супена лъжица от тази съставна част в 2 чаени чаши вода. След това нанесете получения разтвор с  помощта на гъба. Изчакайте известно време, с цел да се разтвори мръсотията и по-късно изплакнете с топла вода.

7. Паста за зъби

Запушете мивката и налейте малко топла вода в нея. Изстискайте малко количество паста върху остаряла четка за зъби. И по-късно почистете повърхността на мивката с нея. Забършете с микрофибърна забрадка и изплакнете с вода.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР