Почистване, засаждане, боядисване на пейки, плевене и окопаване на дръвчета.

...
Почистване, засаждане, боядисване на пейки, плевене и окопаване на дръвчета.
Коментари Харесай

Кампанията за Пролетно почистване на София привлича доброволци

Почистване, засаждане, боядисване на пейки, плевене и окопаване на дръвчета.

Това са част от дейностите навън, осъществени от доброволци в едно от столичните междублокови пространства.

От 1 април започва обичайното Пролетно разчистване на София. Инициативата има за цел да притегли повече доброволци, които да се включат в почистването и облагородяването на градските пространства, местата, където живеем, учим и работим.

Столична община по разпореждане на кмета Фандъкова започва дейностите по миене на града още през март.

„ От 1 април започваме акция за Пролетно разчистване на София, която ще продължи до 14 април. Надявам се повече столичани да се включат в самодейността на Столична община. Всеки със своя образец ще притегли и други хора да вземат участие в почистването на града. Това сподели през днешния ден заместник-кметът по направление екология Десислава Билева, която се включи през днешния ден в разчистване и засаждане в междублоковото пространство в „ Зона Б-5 “ дружно с кмета на регион „ Възраждане “ Савина Савова, шефа на Столичен инспекторат Ивайло Иванов и шефа на „ Зелена система “ Димитър Данчев.

Ние районните кметове се включваме и участваме в самодейността, с цел да създадем града и пространствата към нас по-чисти, сподели Савина Сасова, кмет на регион „ Възраждане “.

Екипите на Столичен инспекторат се включват персонално, правят и логистика и в случай че е належащо дават ръкавици и чували, съобщи шефът на Столичен инспекторат Ивайло Иванов.

До този миг над 100 компании, цивилен сдружения и организации на живущи от кооперации са декларирали предпочитание за присъединяване в акцията. По време на акцията са планувани да се почистят междублокови пространства, градинки, площадки. Дейностите, планувани в акцията, ще продължат и след Великденските празници.

По време на самодейността Столичният инспекторат ще обезпечи чували и ръкавици за доброволците, както и ще провежда извозването на събраните боклуци.

Всеки жител или организация може да съобщи присъединяване в районните по живеене или на телефона на Столичен инспекторат: 02 9377 566

Фотограф: Аделина Ангелова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР