Почина легендата в ски скоковете - Мати Никанен. Финландският състезател

...
Почина легендата в ски скоковете - Мати Никанен. Финландският състезател
Коментари Харесай

Почина легендата в ски скоковете Мати Никанен

Почина легендата в ски скоковете - Мати Никанен. Финландският играч е умрял в нощта против понеделник на 55 години. Новината е оповестява финландският министър на спорта Сампо Терхо, предава немското издание " Билд ".

" Не желая да осъждам метода му на живот, тъй като загубихме един популярен състезател. През детството си гледах на него като на образец за подражателство ", разяснява немският ски играч Дитер Тома.

След като завършва с кариерата си, Никанен неведнъж се бори с проблемите си с алкохола.

" Бях доста млад, когато станах сполучлив, медиите бяха към мен от самото начало - имах потребност от помощ ", разяснява той. " Всички ме разкъсваха. Винаги стоях в центъра и ми беше пристигнало допълнително, беше прекалено много. Бях трагичен и започнах да издигам стена в себе си. Пиех, тъй като нямаше какво друго да върша, желаех да не помни. "

Винаги съм мислил единствено за ски скоковете, афишира при съревнование в Оберхоф през 2005 година най-големият гений в този спорт Мати Никанен. И тогава демонстрира, че в небето в действителност бе талантлив, само че алкохолът направи живота му на земята безспорен неуспех.

Още по време на дейната си кариера Никанен стартира с пиянските си издънки. През 1986 година против него е заведено разследване поради кражба на бира и цигари. Той към този момент е почнал да се налива и това поставя първите отпечатъци върху живота му. По-късно същата година финландецът по средата на сезона в северните дисциплини взема решение, че ще замине на сантиментална почивка в Шри Ланка с тогавашната си брачна половинка Тина Хасинен.

Напускането на спорта го сближава още повече с бутилката и неуспехите се редуват. Плачевното му финансово положение го кара през 1994 година да продаде олимпийските си медали. Междувременно Никанен към този момент страда от хронична болест. През този век нещата загрубяват. На Коледа Никанен добави досието си с изцепките с помощта на любовта към чашката, като атакува за следващ път 4-ата си брачна половинка Мерви Тапола. При скандал сред двамата в дома им в Ильойерви Мати сграбчва нож и прави няколко рани по лицето и ръцете й.

През 2012 година Никанен още веднъж съумява да поеме кормилото в живота си, въпреки и в кратковременен проект. Финландската звезда споделя, че е същински влюбена в Сузана и желае да се ожени за нея. Отслабнал е, стартира да тренира още веднъж и желае да извърши една фантазия - да се състезава още веднъж на Олимпийските игри през 2014 година в Сочи.

„ Чувствах огромна пустош в мен в продължение на 20 години, до момента в който не срещнах Сузана “, споделя Никенен. " Тя е първият човек, който познавам, който се държи почтено, на който мога да изразя възприятията и паниките си. Тя е първият човек, на който имам вяра. "

След като Сузана обаче го напуща, Никанен още веднъж стартира да потъва. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР