Никола Йокич вкара 24 точки, а също така взе 14

...
Никола Йокич вкара 24 точки, а също така взе 14
Коментари Харесай

Индиана и Денвър с първи победи в полуфиналните плейофи

Никола Йокич вкара 24 точки, а също по този начин взе 14 битки и направи 9 асистенции за първата победа на Денвър над Минесота в полуфиналната серия в Западната конференция в НБА. Нъгетс завоюваха със 117:90 като посетител, само че с цел да се приберат за петия мач вкъщи най-малко с тъждество, би трябвало да победят и на следващия ден вечер.

Джамал Мъри приключи също с 24 точки, като вкара 11 пъти от 21 стрелби в мача. Майкъл Портър-джуниър остана с 21, а Аарън Гордън с 13 и Кентавиус Колдуел-Поуп с 12 оформиха петимата с двуцифрен актив.

Мъри, който е някогашен състезател на Минесота, беше бурно освиркан от публиката им съвсем през цялата среща. Но очевидно това не е проблем, тъй като треньорът на Денвър Майкъл Малоун сподели: Той се храни от това. Джамал Мъри е човек, който играе с доста страст. Мисля, че в действителност тогава той играе най-добре, когато това отношение го допре. Виждали сме това още веднъж и още веднъж ".

Aнтъни Едуардс се отличи с 19 пункта за домакините с 8 сполучливи стрелби от 15 опита. За Минесота това в действителност беше и първа загуба в елиминациите през този сезон, защото в първия кръг биха 4-0 и в този момент взеха две следващи гостувания на Денвър. Карл Антъни Таунс добави 14 за тях, а Майк конли и Джейдън Макданиълс останаха с по 10.

Денвър е защитаващ купата си, а най-хубавото от тях в цялата серия беше при започване на второто полувреме, когато в един миг водеха с 34 точки. В третата част те надвиха над Минесота с 37:25, макар че преди почивката не бяха по никакъв начин безапелационни. Но Нъгетс влязоха във финалните 12 минути от мача с преднина  от 93:66, което им оказа помощ напрактика. Нова серия от 11:0 ги приближи до успеха 5:54, когато задатъкът им беше 109:75. В тези моменти два коша на Йокич и тройка на Портър бетонираха превъзходството им.

Андрю Нембаард вкара тройка 17.8 секунди преди сирената, с която наруши равенството и даде преднина на Индиана над Никс на Изток. Пейсърс завоюваха със 111:106 и редуцираха изоставането си в серията. Джейлън Брънсън от Ню Йорк също вкара тройка за 106:106 точки преди Нембаард да направи сполучлива пукотевица отвън зоната за три точки.

Тайризи Халибъртън направи решаващата асистенция 16 секунди преди края, въпреки и с лека контузия и очевидно готвещ се да напусне терена. Иначе той завърши мача с 35 точки, което е негово второ най-хубаво достижение в плейофите в Лигата. Реално той на моменти съвсем самичък върна Пейсърс от девет точки недостиг в последните 9:45 минути в мача, с цел да помогне за първата победа на отбора си.

А за Нембхард този прецизен изстрел беше изкупителен миг. Той остана без панер в продължение на 46 минути, преди да изригне 1:55 преди края. Единственият му различен панер в мача пристигна при тази крачка обратно вътре в арката.

Донте де Винчензо беше най-хубав за Никс с 35 точки, записвайки 7 от 11 тройки. Брънсън имаше 26 точки и шест битки, в това число изравнителна тройка 42 секунди преди края. Но може би трябваше да вкара и още една от там, които биха изравнили мача на 109:109 13 секунди преди приключването на времето. Алек Бъркс означи 14 точки и взе 4 битки за Никс. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР