Почина американският рапър DMX. В съобщение на семейството на музиканта

...
Почина американският рапър DMX. В съобщение на семейството на музиканта
Коментари Харесай

Почина американският рапър DMX

Почина американският рапър DMX. В известие на фамилията на музиканта се споделя, че той е умрял в болница. Миналата седмица DMX бе приет в болница след претърпян инфаркт , евентуално породен от свръхдоза, оповестява СНН.

Роденият през 1970 година рапър стартира кариерата през 90-те и издава дебютния си албум " It's Dark and Hell Is Hot " през 1998 година. След гибелта на The Notorious B.I.G. през 1997г. и на Тупак Шакур, DMX се трансформира в една от основните икони на хип-хоп културата. По това време е и актьорският му дебют; скоро по-късно стига до основна роля в трилъра " Открити рани " (2000 г.), където играе дружно със Стивън Сегал.

Въпреки триумфите му, в общественото пространство е прочут със злоупотребата му с наркотични субстанции и конфликти със закона. Неведнъж е лишаван от независимост.

През 2019 година анулира турнето си, с цел да потърси лекуване за зависимостта си , като декларира, че слага фамилията и „ пречистването “ преди всичко.

DMX се счита за един от най-успешните рап реализатори в историята на Съединени американски щати, продал 23 млн. копия от записите си. Общо 5 негови албума са били номер едно в класацията Billboard 200 в Съединени американски щати. Три пъти е номиниран за " Грами ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР