Победителите в състезанието по киберсигурност в рамките на конференцията Besides(снимка:

...
Победителите в състезанието по киберсигурност в рамките на конференцията Besides(снимка:
Коментари Харесай

Състезание излъчи първите кандидати за българския отбор по киберсигурност


Победителите в надпреварата по киберсигурност в границите на конференцията Besides
(снимка: УНСС)

50 младежи от цялата страна участваха в съревнование по киберсигурност, извършено в границите на Втората интернационална BSIDES конференция на тематика „ Киберсигурност ” с хазаин и съорганизатор УНСС. То излъчи първите трима претенденти за българския тим по киберсигурност, който ще взе участие в интернационалните съревнования.

Състезанието е част от националната  самодейност „ Cyber Security Challenge Bulgaria (CSCB) ”, подкрепена от Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност и Министерство на електронното ръководство. Целта на самодейността е да провежда годишно квалификационни надпревари в страната, с цел да избере най-хубавите десетима младежи, които да съставляват България на Европейското състезание по киберсигурност.
още по темата
Победителите и кандидати да съставляват България на европейското съревнование в Норвегия са: Виктор Славов  – 24 година,  Симеон Бунчев – 24 година и  Красимир Велков – 19 година

„ Състезанието се осъществя в онлайн платформа, в която съдържа разнообразни особено основани трудности. Задачата пред участниците е да ги „ хакнат ” за 48 часа ”, изясни Спас Иванов,  ръководещ шеф в Baseline Cyber Security, единият от уредниците на надпреварата.

През последните години УНСС развива интензивно образованието по киберсигурност, съобщи зам.-ректорът по цифровизация и киберсигурност на университета – доцент доктор Росен Кирилов. Той акцентира, че в университета са подхванати редица дейности във връзка с киберсигурността и дигитализацията. „ Най-отговорно мога да заявя, че УНСС е водач в дигитализацията измежду висшите учебни заведения ”, добави доктор Кирилов.

„ Изискванията и потребностите в региона на киберсигурността се покачват непрестанно и Министерството на електронното ръководство работи освен в региона на киберсигурността, само че и в дигитализацията на страната, като се стартира от основаването на закони, политики и държавни тактики и се стигне до самата оперативна отбрана на държавната администрация ”, сподели зам.-министърът на електронното ръководство Атанас Мазнев, който откри конференцията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР