Победен от тялото си, един от най-големите шампиони в тениса

...
Победен от тялото си, един от най-големите шампиони в тениса
Коментари Харесай

Победен от тялото си, Рафаел Надал напуска Wimbledon -

Победен от тялото си, един от най-големите първенци в тениса - Рафаел Надал - напуща Уимбълдън.

22-кратният първенец на шампионатите от Големия шлем бе заставен да се откаже от полуфиналния си мач с надарения австралиец със скандално държание Ник Кириос.

36-годишният испанец страдаше очевидно по време на предходния си дуел, петсетовият мач против Тейлър Фриц в сряда, само че съумя да завоюва благодарение на изумителната си воля и на здравната отмора, пренебрегвайки апелите на татко си и сестра си от ложата му на трибуните да се откаже.

" Много пъти в кариерата си съм се опитвал да продължа, само че е явно, че травмата ще се утежни ", споделя той късно нощес, представен от Би Би Си.

Тенисистът има скъсване на коремния мускул.

" През целия ден мислех за решението, което би трябвало да взема. Мисля, че няма смисъл да играя. Много съм печален " - споделя пред кореспонденти Надал, който имаше късмет тази година да се бори за календарен Шлем, откакто завоюва първите два шампионата от Големия шлем за годината - Откритото състезание на Австралия и US Open.

Участието на двукратния първенец на Уимбълдън Надал в тазгодишното издание на шампионата беше под въпрос поради травма на стъпалото. На Откритото състезание на Франция предишния месец я преодоляваше с инжекции, чийто брой отхвърля да показа, и съумя да завоюва 14-ата си рекордна купа от Roland Garros.

" Много съм печален и това е доста тежко " - споделя Надал за отказването си, само че " щастието е по-важно от купите ", прибавя той.

Сега Кириос се класира непосредствено за финала, където чака Новак Джокович или Камерън Нори. Австралиецът реагира на новината, като пожела бързо излекуване на Надал в известие в обществените мрежи. " Всички се надяваме скоро да те забележим здрав ", написа той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР