По заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова няма да

...
По заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова няма да
Коментари Харесай

Ангелкова спря временно даването под наем на плаж Липите край Синеморец

По заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова няма да бъде подписан контракт за отдаване чартърен на морски плаж „ Липите “. Причината е, че макар упованията да бъде обезпечен пешеходен достъп до линията, това няма опция да се случи до откриването на летен сезон 2019. Според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие безплатният пешеходен достъп е наложително изискване, което би трябвало да бъде обезпечено за туристите.

Идеята за намиране на собственик за морския плаж бе да се подсигурява сигурност за туристите с водно избавяне и медицински пункт. Факт е, че на линията, евентуално поради отдалечеността й, предните години са регистрирани произшествия с плажуващи. Преди началото на процедурата специалисти на министерството направиха обстойна инспекция, която потвърди, че за линията няма екологична възбрана за отдаването й.

Основната задача по закон на Министерството на туризма е да обезпечи стопани за морските плажове. Считаме, че това е най-хубавият метод преди всичко да се подсигурява сигурността на туристите, както и да се обезпечат приходи за държавния бюджет. Друг позитивен резултат е, че плажовете се поддържат в положително положение, което води до повишение на качеството на предоставяните услуги и въздейства позитивно на имиджа на българския туризъм.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР