По време на заседанието на парламентарната асамблея на Съвета на

...
По време на заседанието на парламентарната асамблея на Съвета на
Коментари Харесай

Македонски депутат седем пъти атакува България в Европа, ЕНП го суспендира

По време на съвещанието на парламентарната асамблея на Съвета на Европа в Страсбург представителят на Вътрешна македонска революционна организация – ДПМНЕ от Северна Македония Александър Николовски си разреши да насочва груби нападки против България. Поради тази причина депутатите от ГЕРБ Георг Георгиев и Деница Сачева осведомиха неотложно ръководителя на групата на ЕНП, което докара до прекратяване на правото на Николовски да приказва повече от името на групата на ЕНП.

„ Представителят на Вътрешна македонска революционна организация – ДПМНЕ взе правото да приказва от името на групата на Европейската национална партия (ЕНП). Това значи, че той би трябвало да изрази по избрана тематика позицията на цялата партия, а не своята персонална, не на националната партия, която съставлява, а на партията ЕНП. Той злоупотреби с тази процедура като в триминутно изявление тъкмо седем пъти нападна България по тематика, която даже не е от компетентността на групата на парламентарната асамблея на Европа, а на комитета на министрите. Това беше явно целенасочена офанзива, авансово замислена, режисирана “, съобщи пред БГНЕС Георг Георгиев, народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС.

„ Както знаете ние с сътрудниците от РСМ постоянно се опитваме да бъдем оптимално градивни и да изпълняваме общите задължения. За страдание обаче се стига до моменти, когато РСМ и нейни представители злоупотребяват, в това число и с процедури, за да уязвят България по разнообразни тематики “, съобщи още Георгиев и добави: За страдание ние не можехме в нито един миг да си представим, че такава голяма корист и с процедури, и с устав, и с положителни практики в парламентарната асамблея би могла да се случи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР