По време на втория ден на 28-о Световно първенство по

...
По време на втория ден на 28-о Световно първенство по
Коментари Харесай

Нов световен рекорд на Световното първенство по свободно гмуркане в Бургас

По време на втория ден на 28-о Световно състезание по свободно гмуркане в Бургас Юлия Козерска от Полша усъвършенства международния връх при дамите в дисциплината динамична апнеа без плавници, като с това си обезпечи златния орден, оповестиха уредниците.

Козерска преплува 209 метра хоризонтална отдалеченост на един мирис още в първа серия на надпреварата и с това сложи летвата доста високо. Нейната най-голяма съперничка и някогашна международна шампионка в дисциплината - Магдалена Солич-Таланда, също направи доста мощно плуване (180 метра) и завоюва среброто. Бронзово отличие справедливо отиде при Катерина Садурска от Украйна (171 метра).

При мъжете победител в дисциплината отиде при Гийом Бордила от Франция, който изплува 193 метра под вода на един мирис. На второ и трето място се подредиха поляците Карол Карц (185 метра) и Михал Боченек (169 метра).

По време на втория ден на Световното състезание по свободно гмуркане бяха сложени още два национални върха - на Латвия при дамите и на Обединени Арабски Емирства при мъжете.

Третият спортен ден в четвъртък ще продължи с дисциплината статична апнеа - в нея участниците ще премерят сили за реализиране на оптимално задържане на въздух в статично състояние. Това е и единствената дисциплинираност в спортното свободно гмуркане, при която се регистрира време. Световният връх при мъжете там е 11:35 минути, а при дамите 9:02 минути.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР