По време на срещата със здравния министър Костадин Ангелов бяхме

...
По време на срещата със здравния министър Костадин Ангелов бяхме
Коментари Харесай

Болните с COVID-19 в таксито само с придружител


" По време на срещата със здравния министър Костадин Ангелов бяхме запитани дали може да се разчита на нас при възможна рецесия, на което ние отговорихме позитивно. Условията, при които ще стане извозването, несъмнено, включват разграничителна бариера сред клиент и водач и всички в купето би трябвало да са и с маски. Да има и дезинфектанти - персонални и такива за автомобила “, добави той.

Ризов напомни, че участието на таксиметровите водачи е на непринуден принцип всички компании организираха анкети. " За своята компания, която е междинна по величина (10 до 100 автомобила), мога да кажа към този момент, че имам проведени 4 коли за тази цел. Предполагам, че и в останалите компании има основана организация. Проблемът е, че от 6000 таксиметрови автомобила можем да отговорим с към 1% от състава си. Автомобилите ни обаче няма да бъдат обозначавани със стикери вид " Червен кръст ", разясни браншовикът.

Според Спас Атанасов, ръководител на Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи, след допитването до водачите обаче се оказва, че множеството не са съгласни да се включат в извозването на заболели. " Изключение може да се направи само, в случай че попаднем " във военно състояние ", тогава евентуално 1% от водачите ще бъдат доброволци. За момента водачите са на мнение, че сходна стъпка би довела до отлив на клиенти, защото те ще се тормозят, че колата не може да бъде задоволително добре дезинфекцирана. Повърхностите на колите за спешна помощ могат да се почистват елементарно, само че в таксиметровите коли би било доста по-трудно. Няма специфични условия, остават годните досега - маска, ръкавици, дезинфекция на няколко часа, бариера сред водача и пасажера “, счита Ризов.

Емил Игнатов от една от огромните таксиметрови компании удостовери опасенията на водачите от отлив на здрави клиенти, когато се разчуе, че тяхната компания вози заболели от ковид. " Те доста се опасяват. Другият проблем е тези, които ще се съгласят да вземат участие и да возят единствено заболели, пък се питат дали ще има задоволително такива клиенти, с цел да могат да си изкарат нужните пари, с цел да си заплащат лизинговите вноски и да си покриват другите разноски и да си изкарат надницата. Колегите от другите компании също роптаят “, изясни Игнатов. По думите му следователно е хубаво да се обмисли скица за възнаграждение на използването на колите по метод, при който водачите да не се тревожат дали ще могат да си изкарат заработката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР