По време на среща с вътрешния министър Младен Маринов представители

...
По време на среща с вътрешния министър Младен Маринов представители
Коментари Харесай

Медиците-протестъри дадоха сигнали за нарушения

По време на среща с вътрешния министър Младен Маринов представители на протестиращите медицински експерти внесоха съответни сигнали за злоупотреби и нарушавания в лечебните заведения. Председателят на синдиката на медицинските експерти Мая Илиева заяви, че сигналите са признати и по тях ще се работи.

Част от сигналите, които бяха подадени в понеделник на срещата при премиера Бойко Борисов, към този момент се ревизират. Основания за инспекции има и по получените през днешния ден сигнали - в това е уверил сестрите вътрешният министър Младен Маринов.

Данните са за източване на обществени средства, сподели здравната сестра Димитрия Димитрова: " Надписване на пътеки, несъществуващи лекари, работещи, водещи се по документи ".

По мотив рецензиите от страна на болничната асоциация и Лекарския съюз сестрите показаха: " Хайде, дано да дойдат и те – Българският лекарски съюз, дано и те да подадат някой сигнал. Това е обществена загадка, че има такива злоупотреби. Д-р Маджаров да не пада отнякъде?

И той го сподели - има единични случаи и ние не ги толерираме. Ами, хайде, извадете ги на показ тези единични случаи, които не толерирате ".

Медицинските експерти обявиха, че ще изчакат подписването на Националния рамков контракт в опазването на здравето идната седмица и в случай че не бъдат задоволени от поетите задължения, ще възобновят митингите си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР