По време на пазар сигурно вече сте отбелязали, че е

...
По време на пазар сигурно вече сте отбелязали, че е
Коментари Харесай

Три манджи от едно пиле - само с тези рецепти

По време на пазар несъмнено към този момент сте отбелязали, че е много по-изгодно да си вземете цяло пиле, в сравнение с пилешки пържоли, бутчета, крилца и така нататък Същевременно се замисляте какво можете да сготвите от едно цяло пиле. Не е ли това прекомерно доста храна?

Идеята ни тук е да ви покажем, че от едно пиле можете да приготвите 3 разнообразни ястия, които прибрани за предпазване в хладилника, биха ви икономисали нормалното всекидневно готвене.

Преди да ви представим своите предписания в доста значимо да уточним, че пилето би трябвало да бъде разчленено по нормалния метод и сварено. Към водата, в която го варите, е добре да добавите малко сол, пипер на зърна, както и нарязани на кубчета целина и пащърнак.

Също по този начин ви предлагаме да варите пилето в по-голяма тенждера, с цел да можете да си отделите от получения пилешки бульон и за бъдещи манджи.

Достатъчно е, откакто той изстине, да го пресипете в пластмасови бутилки и да го замразите. Ето и нашите хрумвания, откакто към този момент сте сварили пилешкото месо.

1. Пилешка чорба

Няма да ви учим по какъв начин се прави пилешка чорба, само че е значимо да уточним, че от свареното пиле е най-добре да употребявате гръбчето на пилето, с цел да можете за останалите манджи да си оставите гърдите, крилцата и бутчетата. Да, малко е досадно да го изчистите от кокалчетата, само че по тях има задоволително месо, което да употребявате за изработката на пилешка чорба. Естествено, използвайте и бульона.

2. Пиле фрикасе

 пиле фрикасе

Тъй като пилешкото месо от гърдите е много изсъхнало, ви предлагаме точно него да употребявате за пиле фрикасе. Подробни предписания можете да откриете на уеб страницата ни, само че е значимо да вземете поради, че множеството от тях са за цяло пиле. Т.е. да съобразите написаните готварски ограничения и артикули с количеството пилешко месо, с което разполагате. Отново използвайте бульона от свареното пиле.

3. Пиле с ориз

Да, обичайно българско ядене, което е измежду обичаните на дребни и огромни. Варианти на това по какъв начин да приготвите пиле с ориз също можете да откриете на уеб страницата ни, а за това вкусно ястия използвайте пилешките крилца и пилешките бутчета, разграничени на порции, както и пилешкия бульон.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР