По време на пандемията от COVID-19 някои белгийци експериментират с

...
По време на пандемията от COVID-19 някои белгийци експериментират с
Коментари Харесай

Къмпингът се изкатери по дърветата

По време на пандемията от COVID-19 някои белгийци опитват с по-нестандартна форма на излет измежду природата.

Висящите палатки, които се закачат за клоните на дърветата, стават все по-популярни измежду феновете на къмпинга, написа " Ройтерс ", представена от profit.bg.

Идеята е на холандския художник Дре Вапенаар, който смята висящите палатки по-скоро за арт апаратура.

Според него те наподобяват повече на статуи, в сравнение с комерсиален туристически артикул.

" Палатките са напълно резервирани всяко лято, само че тази година се изпълниха много по-рано от предстоящото. Дори да имахме повече палатки, те отново щяха да са цялостни във всички дни от юли и август ", споделя Катрин Хубей, която управлява туристическия отдел в град Борглон, в североизточната част на Белгия.

Край него е ситуирана горичка, в която от 2011 година са конфигурирани четири от палатките на Вапенаар.

" Правителството посъветва хората да летуват тук в страната, вместо да пътуват в чужбина. Вероятно на това се дължи и по-силното търсене това лято ", споделя още Хубей.

Палатките се оферират на цена от 70 евро на нощувка и побират двама души. В цената е включен и достъп до баня, тоалетна и барбекю.

Висящите палатки са измислени през 90-те години и в началото са се употребявали от екоактивисти, които желали да спрат изсичането на горите.

" Палатките ми са прекомерно скъпи за направа, което не разрешава да бъдат създавани в огромни мащаби за търговски цели.

Щях да ги направя по друг метод, в случай че задачата ми беше да продавам огромни количества. Аз не съм добър продуктов дизайнер, аз съм художник ", разяснява пред Ройтерс самият Дре Вапенаар.

Той е конфигурирал още четири палатки край град Борнем, покрай Антверпен. една в музей за статуи в Съединени американски щати, една в дребен френски хотел и други три в къмпинг в Холандия. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР