По време на обиколката в района министър Попов посети дюнни

...
По време на обиколката в района министър Попов посети дюнни
Коментари Харесай

Провериха дюнните местообитания в района на Дуранкулак

По време на обиколката в региона министър Попов посети дюнни естествени местообитания, понтосарматски степи, предпазените местности Шабленско и Дуранкулашко езеро, Резервата " Калиакра “ и Поддържания резерват " Балтата “. Кметовете и специалистите срещнаха министъра с главните екологични проблеми в района, както и с нуждата от актуализиране на проектите за ръководство на предпазените територии.

В наличието и с присъединяване на министър Попов екипите на общината сложиха осведомителни табели наоколо до дюните в землището на с. Дуранкулак, общ. Шабла, указващи предпазения им темперамент.

" Бих желал да благодаря на РИОСВ-Варна, Министерството на околната среда и водите и министър Попов за поетия и изпълнен ангажимент, с който дружно поставихме начало на решението на казуса с противозаконното паркиране и наличие върху плажната линия и дюните в Дуранкулак ", сподели Иван Начев от групата " Приятели на Дуранкулак ". Групата в отбрана на района сплотява напъните на природолюбители и доброволци, които от 4 години се пробват да засилват активността на институциите за възобновяване на дюните и запазване на биологичното многообразие по Северното Черноморие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР