По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Ш. К.

...
По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Ш. К.
Коментари Харесай

Мъж отива зад решетките за 15 години, убил жена по особено мъчителен начин

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Ш. К. е дефинитивно приет за отговорен за осъществено от него ликвидиране и му е наложено наказване 15 години отнемане от независимост, оповестяват от прокуратурата.

Софийски градски съд (СГС) призна подсъдимият Ш. К., чешки жител, за отговорен в това, че на 25.04.2021 година, в София, бул. „ Стефан Стамболов “, съзнателно умъртвил Н. Т., като ѝ нанесъл минимум два удара с пестник в лявата и дясната теменно-слепоочни области на главата.

Убийството е осъществено по изключително непосилен метод за дамата, защото породените ѝ болки и премеждия траяли минимум два часа.

Подсъдимият получи 15 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим за изтърпяване.

Първоинстационната присъда е доказана от Софийски апелативен съд (САС) с Решение № 365 от 31.10.2023 година по в. н. о. х. д. № 768/2023 година по разказа на САС.

Касационно обжалване на решението на САС не е било позволено (Определение № 228/26.04.2024 година на Върховен касационен съд, II наказателно отделение).

Присъдата на Софийски градски съд е влезнала в действие.

СГП предприе дейности за привеждане в осъществяване на наложеното наказване отнемане от независимост за период от 15 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР