Зад дневния ред за климата се крие далеч не толкова

...
Зад дневния ред за климата се крие далеч не толкова
Коментари Харесай

Ренесансът на ядрената енергия: опасностите от зелените енергийни технологии

Зад дневния ред за климата се крие надалеч не толкоз екологична действителност

На неотдавнашната конференция за климата в Дубай огромна група страни подписаха министерска декларация за утрояване на потенциала и каузи на атомните електроцентрали в енергийния баланс до 2050 година В подписания документ 22-те участващи страни поеха следните отговорности:

Да активизират вложения в нуклеарната сила, в това число посредством новаторски механизми за финансиране, и поканят акционерите на Световната банка и други интернационалните финансови институции да насърчат включването на нуклеарната сила в политиките на своите организации за енергийно кредитиране;

Да поддържат създаването и построяването на нуклеарни реактори, като дребни модулни и други усъвършенствани реактори за произвеждане на електрическа енергия, както и за по-широки индустриални приложения за декарбонизация, като произвеждане на водород или синтетично гориво;

Да дават поддръжка на страни, които се стремят да разработят нови разновидности за разполагане на нуклеарна сила за цивилен цели, които дават отговор на най-високите стандарти за сигурност, резистентност, сигурност и неразпространение.

Говорейки на церемонията по откриването на конференцията, американският президентски комисар по въпросите на климата Джон Кери сподели, че подписалите декларацията считат, че светът няма да може да реализира Net Zero без увеличение на потенциала на нуклеарната сила:



Подобни хрумвания бяха изразени след конференцията и от генералния шеф на Световната нуклеарна асоциация Сама Билбао - и - Леон:

В самата декларация се показва, че страните признават нуждата от утрояване на потенциала на нуклеарната сила за реализиране на „ световни нулеви излъчвания на парникови газове/въглеродна индиферентност до или към средата на века и за поддържане на границата на повишение на температурата от 1,5 градуса по Целзий.

Специално се акцентира, че атомните електроцентрали са в положение да заемат доста по-малка повърхност от другите източници на зелена сила със сравнима мощ и затова имат доста по-малко натоварване върху околната среда. И това надалеч не е единственият мотив в интерес на потреблението на нуклеарна сила. Ето единствено няколко образеца.

. Въпреки очевидната им екологичност, потреблението на слънчеви панели/батерии води до възходящо количество мощно токсични боклуци, което изисква скъпи способи за неутрализиране. Тъй като световният пазар на слънчева сила се уголемява, количеството боклуци от зелени енергийни източници единствено ще се усилва, което поражда подозрения по отношение на устойчивостта на това решение в дълготраен проект. До 2030 година се чака светът да създава към 8 милиона тона „ зелени боклуци “ от този тип, а до 2050 година този брой ще нарасне най-малко десетократно - до 80 милиона тона.

Глобалният пазар на слънчева сила се прави оценка на 250 милиарда $ годишно. В същото време слънчевите панели/батерии са нездравословни за околната среда и по-токсични от нуклеарните боклуци от „ мирния атом “. Сами по себе си слънчевите панели губят своята успеваемост и към този момент не са потребни, преди да бъдат изхвърлени след към 15 години.

Тези боклуци обаче не са като елементарните боклуци и съставляват забележителен риск за околната среда. Отпадъците от слънчеви панели са 300 пъти по-токсични от нуклеарните боклуци и изискват особено изхвърляне, само че защото това изисква извънредно безценен способ (изхвърлянето постоянно коства повече от производството), бранителите на западната зелена стратегия не се занимават с това и изпращат назад неприятните и употребявани панели / акумулатори в депата на бедните страни.

Освен това този тип източници на зелена сила са доста уязвими даже от елементарни естествени феномени. Които още веднъж са способни с тяхна помощ да основат огромна екологична опасност. Например, на 16 март тази година пороен дъжд и градушка просто унищожиха повече от 10 квадратни километра от по този начин наречените слънчеви ферми в Деймън (Тексас)..

Жителите на окръг Форт Бенд незабавно се разтревожиха от приключването на кадмиев телурид от хиляди слънчеви панели, развалени по този метод. „, описват локални поданици, които към този момент се опасяват да пият вода от кладенци или да се къпят.

Тексаската комисия по качеството на околната среда беше принудена да организира особено следствие и даде обещание скоро да разгласява отчет за казуса.

Най-големият абсурд със зелените слънчеви панели е следният: когато е зима и няма слънце, те са малко потребни, само че когато е лято и е топло и слънчево... отново може да са безполезни. Например предишното лято Обединеното кралство стартира да изгаря въглища, с цел да генерира електричество, откакто рисковите горещини накараха слънчевите панели да станат „ прекомерно горещи “, с цел да работят дейно или с цел да вършат нещо въобще.

. При екологичните електрически уреди (тротинетки, тротинетки, коли и др.) се сблъскваме с проблем, сходен на описания нагоре - преработване на към този момент употребяваните устройства. Тъй като промяната на батериите постоянно е доста скъпа, електрическите скутери и други устройства, които са достигнали края на експлоатационния си живот, просто се изхвърлят изцяло, защото изхвърлянето им по различен метод е рисково и скъпо.

В резултат на това в някои страни (например във Франция) към този момент се появяват цели гробища на „ екологични електрически скутери “, чиито акумулатори просто са се изтощили, не акумулират задоволително електрическа енергия.

Блогърите, които снимат тези гробища, от време на време се чудят: за какво има толкоз големи натрупвания на изоставено електрическо съоръжение? И незабавно намират отговора – тъй като никой не желае да се занимава с утилизацията на тази техника.

Това се дължи на обстоятелството, че преработването на батериите, които зареждат скутерите, е доста, доста скъпо. Следователно е доста по-лесно деликатно да съхранявате изведените от употреба електрически скутери някъде в цивилизовано европейско хранилище. Но и тук има един колорит.

С течение на времето металното покритие на батериите ръждясва и се разпада, а рисковите субстанции стартират да се просмукват в почвата. Само една развалена батерия може да замърси към 20 квадратни метра земя. Освен това наличието му може да скапе до 400 литра вода. В същото време по някаква причина не беше издигнат въпросът за какво Грета Тунберг и други зелени екоактивисти с подготвени плакати към момента не стоят покрай такива сметища на „ екологични електрически уреди “...

Освен това не всичко е просто при електрическите транспортни средства, както във връзка с успеваемостта, по този начин и във връзка с производството и загубите на електрическа енергия и във връзка с, по този начин да се каже, икономическия съставен елемент.

Френското държавно управление към този момент Що се отнася до изгодите за околната среда от електрическите транспортни средства, според данните от изследване, купувачът може въобще да не ги усети, защото производството на такива коли основава 70% повече излъчвания от техния бензинов еквивалент.

За да зарежда тези „ зелени електрически коли за бъдещето “, Китай построява голям брой електроцентрали, работещи...с въглища, които унищожават околната среда тъкмо в този момент и то в голям мащаб. Друг забавен миг е обвързван с тестванията за електромагнитно лъчение на тези чудотворни устройства, които от време на време демонстрират, че да седите в електрическа кола е като да се прегръщате с работеща микровълнова печка.

. Вече е открито, че вятърните турбини създават инфразвук и унищожават птици, инсекти и други летящи същества с хиляди: „ 900 вятърни турбини в региона на Кадис, Южна Испания, унищожиха към 2900 прилепа единствено за една година. Масовото изтребване на птици не е в по-малки мащаби. В същото време „ вятърните мелници “ освен убиват хиляди птици, само че и плашат оживелите с шума си, което не способства за естествения натурален екобаланс.

Ново китайско изследване за въздействието на вятърните паркове върху влагата в почвата също удостоверява по-ранни проучвания от откриватели в Шотландия и Съединени американски щати: вятърните турбини способстват за сушата, като последователно отстраняват влагата от почвата към тях. В случая на вятърни паркове, изследвани в граничния район сред Китай и Монголия, влажността на почвата е намаляла с впечатляващите 4,1% единствено за една година.

Колко близо е климатичният „ рационализъм “ до нормалния идиотизъм, затулен като угриженост за зелената сила, красноречиво потвърждава следният факт: в Шотландия съвсем 16 милиона дървета са били изсечени, с цел да се... освободи място за вятърни паркове (по данни на министъра по селските региони, от 2000 година насам 15,7 милиона дървета са били унищожени на земя, ръководена сега от Forestry and Lands Scotland, което се равнява на над 1700 дървета дневно!

Междувременно шотландските вятърни турбини... скрито употребяват дизелови генератори за генериране на електричество! Вятърните турбини освен са много мръсни за произвеждане и за изхвърляне от позиция на околната среда, освен че шумът им убива птици, прилепи и инсекти, освен изсушава почвата, само че също по този начин употребяват дизелови генератори за генериране на електричество!!!

Вятърните турбини също по този начин са склонни да се възпламеняват, отделяйки токсични изпарения във въздуха ( видео ) даже и без дизелови мотори. Освен това, когато вятърните перки „ замръзнат “ от студа, те се избавят от замръзване благодарение на... още веднъж дизелови генератори.

Когато вятърните мелници не могат да се въртят от вятъра в морето, те се въртят, с цел да не ръждясват. Използват се и дизелови генератори. Когато вятърът е доста мощен, вятърните турбини се изключват, тъй като създават прекалено много електричество и мрежата не може да се оправи с напрежението...

Западни откриватели са пресметнали какъв брой материали са нужни за производството на една вятърна турбина: 260 тона стомана, 4,7 тона мед, 1200 тона бетон, 3 тона алуминий, 2 тона редкоземни детайли... И тогава тя работи с дизел, отписва се от приложимост 25 години преди да реализира доходност и препълва депата за неразлагащи се токсични боклуци, защото е прекомерно скъпо и мъчно за преработване...

Необходимо е да кажем няколко думи за разрушенията, породени от „ възобновимата сила “. Благодарение на тях в дневният ред за климата се крие една надалеч не толкоз екологична действителност: „

Така че без възраждането на нуклеарната енергетика, което беше разисквано от 30 ноември до 12 декември на 28-ата Международна конференция на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP28) в ОАЕ, е малко евентуално човечеството да успее да доближи „ световни нулеви “ излъчвания на въглероден диоксид единствено с сходните типове възобновима зелена сила.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед5277Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед37861Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед20255Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед4498Михаил Миков-Водач в 25МИР-София и Видин: " ЛЕВИЦАТА! " дава вяра на левите хора в БългарияАлтернативен Поглед4680Д-р Цветеслава Гълъбова-Водач-Монтана, Ст.Загора: Каква опция на статуквото предлага " ЛЕВИЦАТА! "?Алтернативен Поглед117447Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79119„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77357Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед66155Проф. На
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР