По време на карантината бяха затворени всички бордеи, частни клубове

...
По време на карантината бяха затворени всички бордеи, частни клубове
Коментари Харесай

Бедността в България и Румъния подтиква към проституция

По време на карантината бяха затворени всички бордеи, частни клубове и сауни. Проституиращите от Източна Европа, които нямаха право даже на обществена помощ, се оказаха в извънредно тежко финансово състояние, написа Оливер Пипер в.

" Няма да ви кажа на какъв брой съм години ", споделя през смях Щефани Клее. Всъщност тя е на 58 години и е основателка на Федералното съдружие за полови услуги. Клее е гласът на половите работнички и служащи в Германия. " Политиката съзнателно ни заобикаля по време на ковид. Никой не се интересува какво се случва с нас. А ние сме най-малко също толкоз значими, колкото и фризьорите ", споделя тя.

Висшият административен съд в Мюнстер анулира възбраната за оказване на половите услуги в немската провинция Северен Рейн-Вестфалия. И в множеството други провинции секс служащите получиха право да се завърнат на работа. " Мнозина не знаеха дали ще оцелеят след карантината. Те нямаха спестявания и трябваше да взимат пари назаем ", споделя Клее. Особено комплицирано е ситуацията на дамите от Източна Европа. " Някои от тях даже са плащали налози тук, само че все пак не получават даже и обществени помощи ".

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Властите в Амстердам започнаха редица ограничения, с цел да гарантир...

Сексуалните услуги бяха под карантина

Сферата на половите услуги бе една от най-губещите по време на пандемията. На 16 март всички немски провинции не разрешиха този тип услуги.

Публичните домове, частните клубове, сауните – всичко беше затворено. Много източноевропейки в това време напуснаха най-големия коптор в Европа – " Паша " в Кьолн, който разгласи неплатежоспособност. Част от дамите потеглиха назад към родните си страни. Други останаха и оферират секс услуги онлайн, неведнъж нелегално и без никакви осигуровки.

Преди 20 години Щефани Клее печели делото, което завежда, за да си извоюва право на заплата. По този метод тя проправя пътя и към легализирането на проституцията. " Проститутките в този момент са в положение легално да изкарват своите пари ", споделя Ане Росенбах от Социалната работа на католическите дами към " Каритас ".



Заради пандемията тази година тя поучава доста повече проституиращи от предходни години – обезпечава пакети с храна, оказва помощ в попълването на, утешава.

С горделивост тя споделя за един сполучлив план в Кьолн, където има обособено място на улицата, предопределено за полови услуги. Там има тоалетни, душове и автомати за храна. От 20 години планът се поддържа от всички партии в локалното ръководство, обществените служби също оказват поддръжка.

Борба против бедността

" Забележителното е, че през всичките години съвсем в никакъв случай не е имало случаи на принуждение ". Има и организации, които дават информация за болесттите, излъчени по сексуален път, и оказват помощ на тези, които желаят да се откажат от проституцията, споделя Росенбах. Проституиращите се отхвърлят от секс услугите, когато разполагат с друга вероятност.

През 2001 година немският Бундестаг одобри Закона за проституцията. Неговата цел бе да усъвършенства правния и обществен статус на проституиращите. Ане Росенбах знае кои са идващите стъпки, които би трябвало да бъдат подхванати: " Трябва да се води битка против бедността в България и Румъния, с цел да се пресуши проституцията ", споделя тя.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР