По време на Балканските войни от началото на XX век

...
По време на Балканските войни от началото на XX век
Коментари Харесай

Политик от Черна гора предупреди сърбите и албанците: И ние имаме претенции към Косово

По време на Балканските войни от началото на XX век територията на днешна Метохия е освободена от армията на черногорския крал Никола, която по-късно я предава на Сърбия. Затова в случай че формален Белград желае да подари Метохия на Албания, Черна гора би могла да изиска връщането на територията. Това предизвести Небойша Медоевич, член на Президиума на главната опозиционна партия в Черна гора „ Демократичен фронт “, представен от локалните медии.

„ В резултат на Балканските войни територията на днешна Метохия е завладяна от черногорската войска на крал Никола. Тогава той я отстъпва на братска Сърбия. Ако Сърбия желае да подари Метохия на Албания, би било исторически заслужено Черна гора да изиска тази територия назад. Делинеацията започва развой “, написа Медоевич в профила си в обществената мрежа Туитър.

Съгласно думите му, Метохия е историческа територия, за която черногорските бойци са проливали кръв. „ Тогава превзехме и Шкодра… Ако Сърбия желае да подари Метохия на Албания, Черна гора би трябвало да
предяви своите искания “, написа още Медоевич.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР