По-висок цени на шезлонгите и чадърите това лято прогнозират повечето

...
По-висок цени на шезлонгите и чадърите това лято прогнозират повечето
Коментари Харесай

По-скъпа сянка на плажа: През новия летен сезон връщат цените отпреди пандемията


По-висок цени на шезлонгите и чадърите това лято предвиждат множеството концесионери на морски плажове у нас.

Без дефинитивни планове прогнозите на бизнеса са, че в сезона на отпуските междинните цени на шезлонг и чадър ще бъдат към 6-7 лв..

От асоциацията на концесионерите чакат оптималните цени да бъдат не по-високи от 10 лв. за един чадър и още толкоз за шезлонг - общо 20 лв..
От сектора обаче споделят, че могат да се наложат корекции на първичните планове и тези цени да се трансформират.

Снимка: bTV


След две лета с по-ниски цени на чадърите и шезлонгите, концесионерът на плаж „ Крайморие “ възнамерява този сезон да възвърне цената на сянката от преди пандемията.

" По контракт цената ми е 10 лева на чадър -10 лева на шезлонг, само че аз тази година ще поправям по отношение на предната и най-вероятно ще ги давам на 6 или 7 лева ", сподели Николай Димитров.

По-високи цени на плажните такъми залагат и в Слънчев бряг. Все отново концесионерите ще изчакат решението на Министерството на туризма с какъв брой ще индексира наемите и концесиите по отношение на инфлацията.

Най-посещаваният градски плаж в Бургас надали ще остане безвъзмезден и това лято.

„ Всички разноски, които имаме на плажа, са по-високи като електричество. Всички подизпълнители, с които работим, желаят нарастване на заплащанията, чиновниците също желаят, няма метод да излезе сметката, в случай че са безвъзмездни чадърите и шезлонгите “, сподели Симеон Цветков, концесионер Бургас - север, АРДУМП.

Снимка: bTV


По северното Черноморие концесионерите към момента не са подготвени с плановете на цените за новия сезон.

От Министерството на туризма оповестиха за bTV, че цените на плажните такъми не са обсъждани с концесионерите. Среща с сектора е планувана през май.

Това лято на къмпинг " Градина " няма да има нарастване на таксата за място за каравана - остава 6600 лв. на първа линия за целия сезон, само че ще има спомагателни разноски:

" Има към 10% нарастване на цените на бунгалата, а на парцелите за каравани към този момент ще бъдат поставени електромери и ще се заплаща настрана електрическата енергия, като цените остават същите като миналогодишните ", съобщи Елена Пинелова, шеф на къмпинга.

На къмпинг " Смокиня " с изключение на електромери ще бъдат инсталирани и обособени водомери на караваните, и къмпингарите ще си заплащат настрана разноските, което ще отрази на цените, въпреки наемът да не е изменен.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР