По-тясно сътрудничеството с мрежите на общини от Турция и Гърция

...
По-тясно сътрудничеството с мрежите на общини от Турция и Гърция
Коментари Харесай

През новия мандат РАО „Тракия“ ще работи за развиване на партньорството с мрежите на общини от Турция и Гърция

По-тясно съдействието с мрежите на общини от Турция и Гърция бе измежду тематиките на работна среща на кметовете от Регионалната асоциация на общините /РАО/ „ Тракия ”. Първото за мандат 2023-2027 година разширено съвещание на Управителния съвет на асоциацията се организира на 2 февруари в Стара Загора.
Председателят на РАО “Тракия ” и кмет на община Сливен Стефан Радев и сътрудника му – кметът на община Карнобат Георги Димитров, споделиха усещания от състоялата се единствено преди дни Среща на върха на кметовете на Мрежата на Балканските градове В40. Мащабният интернационален конгрес се организира от 29 до 31 януари в албанската столица Тирана. Община Сливен е един от най-активните участници в Мрежата В40 от нейното основаване през 2021 година, включвайки се във всички събития и конгреси на организацията.
На срещата в Стара Загора бе издигнат въпросът за провокациите пред българските общини. Сред тях попадна публичният превоз сред обитаемоте места. В тази тенденция делегатите не изключиха опцията да стартира подготовка на текстове за възможни законодателни промени.
Привличането на нови общини за участие в РАО „ Тракия ”, както и възобновяване на участието на напусналите през предишни мандати, също стана обект на полемики.
На съвещанието бе избрана и датата за отчетно-изборно годишно Общо заседание, на което следва да бъдат актуализирани управителните органи на асоциацията. То ще се организира на 12 април.
Регионална асоциация на общините /РАО/ „ Тракия “ е без значение непринудено съдружие. То е основано през 1997 година Основните му цели са ориентирани към продан на опит и положителни практики сред обособените общини за оптимизация на активността им в интерес на жителите. Община Сливен е член на асоциацията над 20 години. Кметът Стефан Радев е ръководител на УС на асоциацията от 2020 г.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР