По традиция празничната церемония на 6 септември във Видин се

...
По традиция празничната церемония на 6 септември във Видин се
Коментари Харесай

Видин отбеляза Деня на Съединението

По традиция празничната гала на 6 септември във Видин се организира пред паметника на Скърбящия боец на площад "Съединение ". Монументът, издигнат в памет на починалите в Сръбско-българската война за отбрана на Съединението, събра представители на институции, политици, учебни заведения и жители.
"Да не забравяме, че съединението прави силата и да бъдем почтени продължители на делото на нашите предшественици ", сподели в приветственото си слово кметът на Община Видин Огнян Ценков. Той уточни и решаващото присъединяване на Трети пехотен Бдински полк във войната, основан единствено година преди този момент.
"Този неповторим монумент на Скърбящия боец във Видин, пред който на 6 септември показваме своята респект, е индикативен образец за големите старания и високата цена, която заплаща българският народ в името на националната еднаквост и опазване целостта на страната ".
В знак на респект към хората, дали живота си, с цел да се реализира великото дело на Съединението, пред паметника на Скърбящия боец бяха поднесени венци и цветя от кмета на Община Видин Огнян Ценков, от името на народния представител Владимир Тошев, от народния представител доктор Цветан Топчиев, от регионалния шеф на Видин Албена Георгиева, от ръководителя на Общинския съвет Генади Велков, от представители на държавни и публични институции, политически партии, неправителствени организации, учебни заведения, жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР