По темата с бежанците, освен премиера говори и вътрешния министър

...
По темата с бежанците, освен премиера говори и вътрешния министър
Коментари Харесай

Рашков: До месец мигрантите ще са в непосредствена близост до границите ни

По тематиката с бежанците, с изключение на премиера приказва и вътрешния министър Бойко Рашков. На въпрос дали се възнамерява увеличението на центровете за бежанци, Рашков сподели:

" Ние следим деликатно миграционния напън. В Иран има хиляди мигранти. Иран няма да може да се оправи и тези мигранти, ще се насочат към нас. Гърция към този момент построи бариера по границата с Турция. Ние имаме такова. Натискът се е повишил. До месец август със 17% е нарастването. Най-много опити за прекосяването на границата с Турция има. Ние инспектирахме преградните уреди с Турция. През последните години то въобще не е поддържано. Има срутища, има пробиви, безусловно никаква поддръжка. Поддръжката е предоставена на регионалните шефове, само че тя не е осъществена. Ще би трябвало в незабавен порядък да се възвърне. Тези дни се организира заседание с регионалните шефове и в този момент разполагаме със поръчки за финансови средства, с цел да може всеки регионален шеф да поеме. Предвид заплахата мигрантският напън да се ускори, се чака да месец да са в непосредствена непосредственост. Министерството на защитата ще спомага със сили и техника ".

На въпрос на Кристиан Вигенин дали счита да отвори център в Елхово, Бойко Рашков сподели:

" Към 23 август в центровете са настанени 953 лица при потенциал 1260. 16 август е отворен ремонтиран център в Елхово. Така потенциалът е повишен с 200 места. Има подготвеност за откриване на още места в Любимец и Елхово. Не се постанова и планува построяването на нови центрове. В село Боянова не се плануват ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР