По света има изключително красиви места, които по някаква причина

...
По света има изключително красиви места, които по някаква причина
Коментари Харесай

Едва ли знаете за тях, но те са като излезли от приказка - 14 красиви места по света

По света има извънредно красиви места, които по някаква причина към момента не са толкоз известни. Те са надалеч от огромните медийни източници и не са всеобщо показвани в обществените медии.
От невероятни острови до цветни полета, на които желаете да останете вечно, вижте тези забележителни кътчета, които ще ви накарат да извършите резервация незабавно.
1. Хуакачина, Перу
Никога не бихте предположили, че в центъра на пустинята в Хуакачина Перу се намира в замайващ оазис. Отнема към 5 часа с кола от Лима, с цел да стигнете до дестинацията, само че гледката си заслужава пътуването.
2. Езеро Хилер, Австралия

Представете си пясъчни плажове и евкалиптови дървета покрай езеро, което наподобява розово. Това, което го прави още по-вълнуващо, е фактът, че мястото е налично единствено по въздуха. То е намерено при започване на 19 век и е ярко розово през цялата година. Цветът се приписва на бактериалната интензивност във водата, никой не знае точната причина за този необичайния воден колорит.
3. Silfra Fissure, Исландия

Разположена в исландския народен парк Thingvellir, тази дестинация има капацитет да бъде шлагер измежду феновете на приключенията, природата и гмуркането. Водата е студена и транспарантна и човек може да вижда на 300 метра под водата, тъй като е кристално чисто.
4. Попей, Малта

Живописното и красиво селце Попей е същинското прикрито богатство на Малта. Малките, колоритни къщи в селото са основани за снимането на музикален план при започване на 80-те години. Днес селото е превърнато във трогателен курорт с увеселителен парк и замайващ залив, в който се вършат круизи. В някои къщи интериорът към момента пази истинския си образ.

5. Остров Флорес, Португалия

Остров Флорес е обект на международното културно завещание на ЮНЕСКО и е прочут със своите необикновени растения и скотски свят. Той е ситуиран в западната част на Азорските острови, покрай зашеметяващия бряг на Португалия. Флорес безусловно значи нос на цветя, а цялата територия е обсипана с цветя в разнообразни нюанси. Това не е всичко тук. Мястото може да се похвали с естествени извори, необятни оризови полета, сини лагуни, уютни селца, девствени езера и редица пещери.
6. Playa de Amor, Мексико

Playa de Amor или Скритият плаж е малко прочут плаж с девствени води и доста типове птици. Този скришен парадайс е наличен единствено по вода. Ще би трябвало да преминете през безбройни подводни пещери, преди да бъдете възнаградени с хубостта на плажа.
7. Пещерата Сен Марсел д'Ардехе, Франция

Мястото е намерено в средата на 19 век от френски откривател и ловджия. Пещерата е сгушена в региона на Рона в красивите френски Алпи. Има голяма верига от взаимосвързани пещери с необикновено чиста вода и скали във всевъзможни форми и размери.
8. Светилището на Лас Лаяс, Колумбия

То се намира в средата на пролом сред Еквадор и границата на Колумбия. Тази зашеметяваща конструкция и нейният незабравим интериор в действителност заслужават да бъдат видени. Светилището е ситуирано над реката, в средата на скални формирания и водопади.
9. Мраморната пещера, Чили

Сгушена в езерото Генерал Карера, това е огромна мрежа от пещери, която се образува вследствие на интензивността на водата, траяла няколко хиляди години. Това е неповторима дестинация, която ще ви зашемети.
10. Сетенил де лас Бодегас, Испания

Сетенил е дребен град в южна Испания. Какво толкоз е особено за него ли? Около 800 години градът е бил в канара. Всички къщи са с покриви и навеси от базалтови скали. Така локалните поданици са предпазени от мощното слънце и суровия вятър.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР