По-сурови наказания за тежки нарушения при пътнотранспортни произшествия предлагат Валери

...
По-сурови наказания за тежки нарушения при пътнотранспортни произшествия предлагат Валери
Коментари Харесай

НФСБ иска по-сурови наказания за тежки нарушения при катастрофи

По-сурови санкции за тежки нарушавания при пътнотранспортни катастрофи оферират Валери Симеонов и народните представители от НФСБ в законопроект, импортиран в деловодството на Народното събрание през днешния ден. Законопроектът планува промени в Наказателния кодекс, оповестиха от пресцентъра на партията.

По-строгите наказания са за случаите, когато действието е осъществено в пияно положение или след приложимост на наркотични субстанции, или техни аналози. Когато е настъпила телесна щета или гибел на повече от едно лице. Когато лицето е избягало от местопроизшествието или е управлявало, без да има нужната дееспособност. Или на пешеходна пътека при гибел.

В тези случаи наказването отнемане от независимост да бъде повишено - като вместо досегашните от 3 до 15 години, се плануват от 5 до 20 години, а в изключително тежки случаи - лишаването от независимост, вместо от 5 до 20 години, да стане от 10 до 30 години, оферират вносителите.

С препоръчаното изменение на член 343, алинея 3, писмен знак „ б ” от Наказателния кодекс се цели постигането на по-голяма адекватност на наказването по отношение на резултата от действия, при които се правят тежки нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата, които са животозастрашаващи и даже постоянно се стига до отнемането на човешки животи, показват народните представители от НФСБ и дават образец:

Един от многото случаи на лишен живот е този на Евелин Дуков – младеж от Царево, блъснат и погубен на пешеходна пътека в Приморско от злоупотребил с алкохол лидер на автомобил. Случаят на Евелин е индикативен, защото лидерът в пияно положение, който лиши живота му и избяга от мястото на произшествието, няма да бъде съответно осъден и е противоречиво дали ще получи ефикасна присъда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР