По-строги рестрикции, целящи да намалят разпространението на коронавируса, влизат в

...
По-строги рестрикции, целящи да намалят разпространението на коронавируса, влизат в
Коментари Харесай

Германия въведе по-строги мерки

По-строги рестрикции, целящи да понижат разпространяването на ковид, влизат в действие от през днешния ден в няколко немски провинции, съобщи ДПА. Страната минава през петата вълна на разпространяване на болестта, съобщи Българска телеграфна агенция.

Рестрикциите са на контактите, които може да имат хората, и влизат в деяние в провинциите Бавария, Берлин, Хесен, Северен Рейн-Вестфалия, Саар, Саксония, Шлезвиг-Холщайн и Тюрингия. Сходни ограничения към този момент бяха въведени на доста други места в страната. На доста места в гореспоменатите провинции се вкарва ограничаване до 10 души, които могат да се събират по частен мотив, даже и в случай че са имунизирани. От тази численост се изключват децата до 14 години. Ако на събитието има и неимунизирани, то се позволява да участва едно домакинство и най-много двама души от друго домакинство.

Ограниченията в контактите влизат в действие ден откакто хиляди хора излязоха по улиците на редица немски градове, с цел да стачкуват против спомагателното стягане на рестриктивните мерки. Протести имаше в Рощок, Шверин и Нойбранденбург, където се събраха надлежно 6500, 2700 и 2400 души. В Магдебург и в Котбус стачкуваха надлежно 5000 и 3000 души, а в Хале към 1500 души. В Гера протестиращите бяха към 2000, а в Алтенбург - 1300. В Бауцен протестиращи нападнаха полицията с пиратки и замеряха служители на реда с бутилки, когато силите на реда се пробваха да разпилян стачкуващите. В Лайпциг полицията попречи на митинг, в който се готвеха да вземат участие 250 души. От през днешния ден затварят порти и нощните клубове в цяла Германия.

Същевременно немският Федерален парламентарен съд постанови, че немските управляващи би трябвало да разработят правила, с цел да пазят инвалидите, ако на лечебните заведения им се постанова да вършат избор всред пациентите по време на пандемията, съобщи Асошиейтед прес. До решението на съда се стигна след тъжба, подадена от група инвалиди, множеството от които се нуждаят от постоянна помощ. Те са били обезпокоени, че при положение на повишаване на инфекциите и при възможен дефицит на болнични кревати, те ще бъдат ощетени. Досега сходни обстановки в Германия не е имало, макар че се е налагало пациенти да се трансферират от една в друга провинция при последната вълна на болестта поради дефицит на кревати в някои елементи на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР