По-строг родителски контрол върху това какво купуват децата в училищните

...
По-строг родителски контрол върху това какво купуват децата в училищните
Коментари Харесай

Столично училище с иновативна система срещу вредните храни

По-строг наставнически надзор върху това какво купуват децата в учебните лавки. В столичното 119-то учебно заведение вкарват нова електронна система, която ще разрешава всеки родител да вижда онлайн какво се предлага в бюфета и да отбелязва за всеки артикул дали е позволен за пазаруване от неговото дете или не. Пазаруването ще става с авансово заредена електронна карта.

Вкъщи контролът какво да се яде и какво не, е елементарен. Но в учебно заведение? Е, благодарение на новата система родителят ще избира какво тъкмо детето му да си купува в междучасието. Изборът ще става онлайн - всичко, което се предлага в учебния бюфет, е вкарано в система, благодарение на която родителят ще маркира оторизации и непозволения за пазаруване артикул.
Янко Бахчиванов - татко на Янко, 3. клас: С въвеждането на една такава система ще имаме опция да направляваме това какво да си купуват те и какво не, съгласно и нашите визии за здравословна храна
Всяко дете ще има електронна карта, която родителят му е заредил с пари.
Янко Бахчиванов- татко на Янко, 3. клас: А в случай че си сменят картите? - Това не сме го мислили, само че пък въпреки това всяко детенце има интерес да си пази неговата карта, тъй като неговите парички са заредени в нея и в случай че си сменят картите най-вероятно ще се получат и други спорове. Нели Павлова, 4. клас: Ще е по-лесно, тъй като в случай че използваме тази карта, няма потребност... някои деца имат проблем... не могат да считат и ще им е по-лесно с картата. Симеон Ангелов - заместник-директор, 119 СУ: Детето, откакто си съобщи дадената храна, се чекира, в случай че храната се окаже, че е в неразрешената част надлежно не се позволява покупката и служителят в учебната лавка не дава този артикул.
Всеки родител самичък преценя с каква сума пари да зареди картата.
Янко Бахчиванов - татко на Янко, 3. клас: Това им построява едно малко по-високо равнище на просвета по какъв начин да оперират с подобен вид принадлежности от дребни.

Има ли неща, които доста искаш да си купиш, само че няма по какъв начин, тъй като мама и тате не дават?

Нели Павлова, 4. клас: Да, само че от време на време си ги закупувам. Ама аз им споделям. Понякога се сърдят, само че...не толкоз.
Електронната система за учебния бюфет ще проработи идващия месец. По сходен метод децата към този момент се хранят в стола на учебното заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР