По случай 30-годишнината от канцлерът Ангела Меркел даде необичайно интервю

...
По случай 30-годишнината от канцлерът Ангела Меркел даде необичайно интервю
Коментари Харесай

Меркел: Обединението на Германия ни научи на стремеж към промяна

По случай 30-годишнината от канцлерът Ангела Меркел даде извънредно изявление - за седем публицисти, основни редактори на вестници в източната част на страната.
Поради ковид тя ги одобри в огромната конферентна зала на офиса си, което по принцип не се практикува, заяви “Дойче веле “.
 Посланик Кристоф Айххорн: Свободните медии играят голяма роля в узряването на обществото Посланик Кристоф Айххорн: Свободните медии играят голяма роля в узряването на обществото
" За да узрее обществото, свободните медии играят голяма роля ". Това сподели пред БНР посланикът на Германия в България Кристоф Айххорн. Т...
Журналистите на първо време видяха, че канцлерът рядко загатва обстоятелството, че е израснала в Източна Германия. сподели, че нейният генезис е просто част от нея и че той е формирал някои от страните в нейния темперамент, да вземем за пример „ устрема към независимост “.
Меркел, която е била 36-годишна все още на обединяването на Германия, съобщи, че не е очаквала обединяването да се реализира до момента в който е жива и е щастлива, че германка от е станала канцлер на страната.
„ Преди рухването на не чаках обединена Германия да стане действителност до края на живота ми. Планирах живота си, мислейки, че това няма да се случи. Когато стана действителност, това беше прелестно прекарване, което ме научи, че смяната може да значи нещо положително, че смяната към по-добро е допустима, " сподели Меркел.
Канцлерът се базира на активността си в Германска демократична република през март, обръщайки се към нацията, когато тя наложи съществени ограничавания заради пандемията от ковид.
„ През март трябваше строго да огранича правата на хората на независимост. Трябваше да кажа на хората, че единствено членовете на едно и също домакинство имат право да излизат дружно по улиците, че не са позволени представления, че децата нямат право да посещават родителите си в старешки дом - това бяха съществени ограничавания и извика в мен съпоставения с Германска демократична република “, сподели Меркел.
 Световни водачи и хиляди германци дружно за 30-годишнината от рухването на Берлинската стена (СНИМКИ) Световни водачи и хиляди германци дружно за 30-годишнината от рухването на Берлинската стена (СНИМКИ)
В речта си по врене на церемонията, Ангела Меркел предизвести, че демокрацията не е „ самоочевидна “ и не трябва да се приема за...
Журналистите означават, че през последните години доста източногерманци подлагат на критика нейната политика.
„ Преди всичко, удовлетворена съм, че в този момент живеем в независимост и тези, които имат друго мнение, не би трябвало да се опасяват от гонене, както преди “, сподели Меркел.
Запитана какво мисли за най-големите провокации в бъдеще, канцлерът сподели: " Сближаването, обединяването на немския народ, тези неща остават доста огромна задача. "
„ Вече не става въпрос единствено за доближаване на Изтока и Запада. Поддържането на единството на една страна през 21 век значи до известна степен правдивост за всички. Искам колкото се може повече хора да кажат, че се усещат добре у нас ", сподели Меркел.
Германия се сплоти на 3 октомври 1990 година, четири десетилетия след Студената война. Източна Германия се причисли към Западната федерална република по-малко от година след рухването на Берлинската стена през ноември 1989 година Въпреки че от този момент е реализиран огромен прогрес, икономическите и други разлики сред Запада и по-малко проспериращия Изток остават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР